Afbeelding

Na dip weer stijgende trend in aantal positieve coronatests

GOEREE-OVERFLAKKEE - Na een dip in de cijfers stijgt het aantal positieve coronatests op Goeree-Overflakkee momenteel weer. Dat blijkt uit de cijfers die dagelijks worden gepubliceerd op het coronadashboard van de overheid.

De feestdagen hadden ongetwijfeld te maken met deze dip in de cijfers. Na kerst hadden ook rond de jaarwisseling veel minder mensen zin om zich te laten testen bij klachten. Dit landelijke beeld is ook goed terug te zien op het eiland. Op 30 en 31 december telde het RIVM nog respectievelijk 30 en 26 positieve tests, dat aantal daalde de dagen erna flink, met 8 positieve uitslagen op nieuwjaarsdag, 9 op 2 januari en 8 op 3 januari. Sinds maandag (11 positieve tests) gaan de cijfers langzaam weer omhoog. Gisteren werden 14 mensen positief getest.

In de afgelopen week is zeker één persoon op Goeree-Overflakkee bezweken aan de gevolgen van het coronavirus, zo blijkt uit de wekelijkse update van zorgorganisatie CuraMare van gisteren (dinsdag). De overledene werd behandeld op de speciale afdeling 'Tijdelijke opname Covid-19'. Vier mensen met corona werden de afgelopen week opgenomen in het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis in Dirksland, terwijl vijftien patiënten werden ontslagen. Ook in Ebbe en Vloed (Oude-Tonge) werd een besmetting vastgesteld.

In de meest recente update van de GGD is nog een dalende trend te zien in de cijfers, al loopt de GGD zeker een week 'achter' ten opzichte van het coronadashboard. In week 52 werden 159 positieve tests gemeld, 28 minder dan de week ervoor. In totaal werden die week 1.100 mensen getest in Middelharnis, met 148 positieve uitslagen. Dat lijkt niet de stroken met de genoemde 159, maar ook mensen van 'buitenaf' kunnen zich laten testen in Middelharnis en niet alle inwoners van Goeree-Overflakkee worden op het eiland getest. Vandaag (woensdag) komt de GGD met de cijfers van week 53, dus die van vorige week.