Linksboven
Linksboven

Stiekem toch een Nieuwjaarsduik

OUDDORP - Het werd afgeraden om zonder begeleiding te doen, maar dat weerhield een aantal bikkels er niet van om afgelopen vrijdag toch stiekem een Nieuwjaarsduik te nemen.

De heren en dames op de foto doken na een korte warming-up in het ijskoude water van de Noordzee en vluchtten daarna snel weer naar de handdoek en warme kleding. En natuurlijk ontbrak de Jägermeister na afloop niet.

In Middelharnis plonsde een aantal andere helden toch in het ijskoude water van het Haringvliet in tijdens de alternatieve KiKa Nieuwjaarsduik. "Het was dan misschien niet helemaal een echte Nieuwjaarsduik voor KiKa zoals we gewend waren door met een groot aantal fanatiekelingen op het strandje bij het Havenhoofd in Middelharnis het koude water in te duiken op de eerste dag in het nieuwe jaar, maar we zijn zeker niet vergeten", aldus een blije Kees Witte van de lokale KiKa-afdeling op het eiland. "Zelf heb ik het onder de douche gedaan met het Unoxblik gevuld met zeewater, het was mij te koud. Maar toch waren er vele onder ons die er toch echt in doken en ook KiKa niet waren vergeten. Ze stuurden mij een berichtje met de vraag een tikkie te sturen zodat ze toch konden doneren aan KiKa, geweldig toch? Ook kreeg ik van mensen die het op mijn Facebookpagina hadden gelezen dat ze mij om een tikkie konden vragen en dat ook spontaan deden en ook doneerden. Ik vind het geweldig en ben ook supertrots op iedereen die mee heeft gedaan." Een speciale vermelding heeft Kees Witte voor Jacques van Roosmalen, want samen met zijn leden van Budokai senshi doneerde hij 150 euro. De alternatieve KiKa Nieuwjaarsduik bracht in totaal 385 euro op voor KiKa. (Foto's: Wilko van Dam/Digidamco Fotografie)

Rechtsboven
Linksonder
Rechtsonder