Afbeelding
Foto:

Dichter bij de dag

Met haar gedichten wil Annelies troost en hoop bieden in moeilijke situaties. De verstilde illustraties van de hand van Maria Lourens versterken de tekst. Het cadeauboekje heeft een stevige kaft en ligt makkelijk in de hand. Soms kiest de schrijfster voor een titel van een gedicht in vraagvorm. Dit biedt afwisseling en roept nieuwsgierigheid op. Bijvoorbeeld ‘Wie ook alweer? (p.24) en ‘Wat nu?’ (p. 38). In eenvoudige woorden geeft de schrijfster haar boodschap weer.

De achterflap geeft de missie van de dichter weer: het woorden te geven aan moeilijke dingen zodat mensen bemoedigd en getroost worden. Wat mij betreft is deze missie geslaagd in ‘Dichter bij de dag’.

De boektitel vormt het opschrift van het eerste gedicht in de bundel: /’Heer wat is de tijd / In Uw eeuwigheid / Slechts een zucht / Of een diepe vogelvlucht / Soms duurt het zo lang / Maakt de tijd mij bang / Maar U geeft per dag / Dat ik leven mag / Elke keer een stap / Hoger op de trap / Naar Uw hoge troon / Naar Uw lieve Zoon / Ik leef vol ontzag / Dichter bij de dag’/.



365 dagen inspiratie

Driehonderdvijfenzestig dagen inspiratie en bemoediging voor jongeren. Dat is in het kort de missie van spreekster, presentatrice en filmmaakster Meg Cannon in ‘Hope Rising 365’. Dit doe ze door het delen van hoopvolle verhalen voor tieners en jongvolwassenen.

Het dagboek bevat voor elke dag een gedeelte ter overdenking in de vorm van een verhaal, een Bijbeltekst of een quote ter overdenking. Met tips en vragen om het overdachte toe te passen en mee te nemen door de dag heen. Het dagboek heeft een frisse lay-out en een handzame, harde kaft.

Rode draad in het inspiratieboek is de Bijbel. Je kunt ervoor kiezen het boek te lezen in volgorde van de dagen. Maar grasduinen door het dagboek kan ook door het op een willekeurige plaats open te slaan en met het bijbehorende verhaal en de tekst aan de slag te gaan. De schrijfster wil haar lezers aanmoedigen om het verschil te maken in de wereld om ons heen en te ontdekken dat er vreugde en hoop te vinden is in God.

Meg Cannon werkt samen met scholen en goede doelen om jongeren te bemoedigen en te inspireren. Daarnaast deelden acht betrokken vriendinnen van Meg een bijdrage aan ‘Hope rising 365’.

Hope rising 365
Inspiratie voor het hele jaar
Meg Cannon & friends
2020, Ark Media
384 blz., 22,50

Afbeelding