Project Kademuur Vingerling en Wilhelminabrug start in februari

GOEREE-OVERFLAKKEE - In de loop van februari 2021 kan begonnen worden met de uitvoering van het grootschalige project Kademuur Vingerling en Wilhelminabrug in Middelharnis. De totale projectkosten zijn hiervoor geraamd op 3,6 miljoen euro.

Door Jaap Ruizeveld

Het college gaat ervan uit dat een nauwkeurige actualisatie van de ontwerpkeuzes in de voorbereiding ertoe leidt dat het project binnen de ramingskosten kan worden gerealiseerd. In juni stelde de raad al een voorbereidingskrediet ter beschikking.

Er is een aanbestedingstraject doorlopen en eind oktober 2020 is de bouwteamovereenkomst geformaliseerd met Strukton Civiel West B.V. uit Middelharnis. De afgelopen maanden is intensief samengewerkt (ook met Ingenieursbureau Walhout Civil BV) aan het ontwerp van de kademuur Vingerling en de Wilhelminabrug. Bij de uitwerking hiervan wordt veel aandacht geschonken aan het cultuurhistorische karakter van de kademuren en de Wilhelminabrug. Bij de provincie Zuid-Holland is een verzoek tot subsidie gedaan in het kader van de 'Erfgoedlijn Havenkanalen'. Deze is positief beoordeeld.