Kernactiviteiten

GOEREE-OVERFLAKKEE

Geslaagde oliebollenverkoop Woord en Daad

Zaterdag 28 november heeft het eilandelijk comité van Woord en Daad haar jaarlijkse oliebollenactie gehouden. De actie was dit jaar anders dan andere jaren. De oliebollen konden vooraf besteld worden en zaterdag opgehaald worden. Er zijn 5.800 (1160 zakken) oliebollen verkocht. Iedereen die oliebollen heeft gekocht en daarmee ook het doel: “Toekomst voor Ethiopische straatkinderen”, hebben gesteund, hartelijk dank! Dank ook aan de vrijwilligers die zelfs een deel(tje) van hun nachtrust hebben opgeofferd om te helpen bij het inpakken. De netto-opbrengst inclusief giften is ongeveer € 2.000,-. Een prachtig resultaat!

MIDDELHARNIS

Gezellige middag Mantelzorgcafé

Stichting ZIJN verzorgt de mantelzorgondersteuning op Goeree-Overflakkee. Als afsluiting van dit jaar wil men voor alles mantelzorgers nog een mantelzorgcafé organiseren. Deze gezellige middag zal zijn op donderdag 17 december in de foyer van het Diekhuus van 13.30 tot 15.00 uur. Er is ook nog een leuke activiteit. Om met een beperkte groep bij elkaar te komen én op veilige afstand te kunnen blijven is opgeven verplicht als u aanwezig wilt zijn. Aan deze middag zijn geen kosten verbonden. Dit kan via de mail m.vanderwelle@zijngo.nl of telefonisch: 0187-483366, toets 2. Voor mensen die intensief en langdurig voor een naaste zorgen organiseert ZIJN maandelijks het mantelzorgcafé. Bent u (pas) mantelzorger en wilt u eens komen kijken? U bent uiteraard van harte welkom.

Bingo’s ZIJN afgelast

In december is er geen bingo avond en middag in het Wijkcentrum van Stichting ZIJN. De activiteitencommissie wenst u fijne feestdagen en een mooi en gezond Nieuwjaar. Ze hopen volgend jaar weer iets te kunnen organiseren.

OUDDORP

Winterfair

Zaterdag 12 december zal er een winterfair zijn bij de Doopsgezinde Gemeente. In verband met de maatregelen rondom het coronavirus is de winterfair buiten op het terrein bij de kerk. Van 09.00 uur tot 13.00 uur worden er kerststukken, kibbeling, gerookte vis, boeken, tweedehands kleding en DIY spullen verkocht. Op de website vindt u een bestelformulier voor de kibbeling en gerookte vis: www.doopsgezindouddorp.nl

STELLENDAM

Kerstpostactie

Maandag 14 december hoopt men vanuit de Hervormde gemeente van Stellendam een kerstpostactie te houden in de Rank, Bosschieterstraat 6. Daar enkele gemeenten op het eiland niet meer meedoen, heeft een aantal gemeenten besloten om in afgeslankte vorm verder te gaan. U kunt dit jaar alleen kerstpost inleveren voor: Ouddorp, Goedereede, Stellendam, Melissant en Dirksland. De post wordt bezorgd voor € 0.60 per stuk. Geen postbusnummers als adres. Tevens is er verkoop van cake, advocaat, speculaas, kruukplaetjes, roomboterkoekjes, walnoten, boeken, en mondkapjes. Dit alles vindt plaats met inachtneming van de regels die door het RIVM zijn gesteld. Tip: stuur ook eens een kaartje naar hen die door deze coronacrisis de eenzaamheid nog meer ervaren als anders.