Afbeelding

Maria Vroegindeweij schrijft boek over heftige coronatijd in Nieuw Rijsenburgh

SOMMELSDIJK – Vandaag verschijnt een bijzonder boek, dat op unieke wijze weergeeft wat corona doet bij mensen met dementie. Maria Vroegindeweij, werkzaam als verzorgende in Nieuw Rijsenburgh, schrijft over de crisis die ontstond, toen het virus binnendrong op haar PG-woongroep.

Vroegindeweij vertelt over de hectiek, de werkdruk, de protocollen die gehandhaafd moeten worden en het beleid dat moet worden nagestreefd, maar ook over menselijke aspecten als verdriet, rouw, eenzaamheid, onrust en gemis. Daarnaast neemt ze de lezer mee in de prachtige ontroerende momenten, de humor en de vrolijkheid die er ontstaat en gecreëerd wordt door zowel de cliënt als de zorgmedewerkers. Deze balans zorgt voor een subliem stukje warme, intensieve zorg, dat op indrukwekkende wijze is vastgelegd in dit boek. Het eerste exemplaar van 'Zuster, wat zie jíj er raar uit' wordt deze middag door Vroegindeweij overhandigd aan Ellen Hoogervorst, lid van de raad van bestuur bij CuraMare.

'Zuster, wat zie jíj er raar uit' is vanaf deze week te koop in de plaatselijke boekhandels en bij bol.com voor 16,95 euro. Het boek is ook te bestellen via de website van Maria Vroegindeweij: pgcoronazuster.com.