Afbeelding
Foto:

KiKa Knuffelberen te gast bij Brasserie ‘t Vingerling

MIDDELHARNIS - Brasserie ‘t Vingerling is momenteel net als alle andere horecazaken in Nederland gesloten. Maar sinds kort zijn er toch bezoekers: de stoelen zijn bezet door knuffelberen. Waarom? Voor een heel goed doel, een actie van Eveline Kern in samenwerking met Rotaryclub Goeree-Overflakkee.

Eveline deed het leuke idee in november op bij een vriendin die ook een restaurant bestiert, in Zeeuws-Vlaanderen. Zij zag de berenactie in het stadion van SC Heerenveen, waar 15.000 knuffelberen eind oktober de lege stoelen van het stadion vulden. De beren werden verkocht en de opbrengst ging naar de stichting KIKA, KinderenKankervrij. De actie bracht meer dan 3 ton op!

‘Doen jullie mee?’, vroeg Eveline aan de Rotaryclub. De leden van Rotaryclub Goeree-Overflakkee komen normaal gesproken elk week in de Brasserie bij elkaar, maar sinds de coronacrisis kan dat niet meer. ‘Natuurlijk doen we mee’, zei voorzitter Bram Cornelissen. ‘Op die manier kunnen we toch nog een goed doel steunen.’ Uiteraard werd Kika-Kees benaderd voor de beren en het plan kon gelijk van start. Tamara van MyObjective kwam voor de bijzondere fotoshoot naar Brasserie ‘t Vingerling.

Door de coronamaatregelen mist de stichting KIKA dit jaar veel inkomsten die nodig zijn om onderzoek naar kanker te financieren. Wil jij Kika helpen? De knuffelberen kosten € 12,95 per stuk en de opbrengst komt volledig ten goede aan Kika. Bestellen kan per mail eten@brasserievingerling.nl Beren zelf uitzoeken kan op vrijdag, zaterdag of zondag tussen 15.00 en 17.00 uur bij de Brasserie. De beren worden feestelijk voor u ingepakt. Betalingen kunnen contant of per bankoverschrijving. Kijk voor meer informatie op de Facebookpagina of Instagram van Brasserie ’t Vingerling en zeg het voort!