Afbeelding

Eerst een lichtje voor de zorg

DIRKSLAND – Veel aandacht en dankbaarheid was er tijdens de eerste coronagolf voor de zorg en zorgmedewerkers. De aandacht lijkt nu, in de tweede golf, wat verslapt. Om daar wat aan te doen, is in Dirksland een lichtje voor de zorg ontstoken. En wat voor een lichtje: de hele watertoren staat in de schijnwerpers.

Door Kees van Rixoort

Afgelopen zaterdag om vijf uur in de middag, gingen de lampen voor het eerst aan. In bijzijn van onder anderen wethouder Berend Jan Bruggeman (met cultuur, zorg en leefbaarheid in zijn portefeuille) drukte Marjan Wisse op de grote lichtschakelaar. Marjan Wisse vertegenwoordigde de sponsors die de realisering van de verlichting samen met de gemeente Goeree-Overflakkee hebben mogelijk gemaakt.
Die realisering is de uitkomst van een bliksemactie van Mimi van Loon uit Dirksland. Pas begin oktober zette ze de eerste stappen om de watertoren aangelicht te krijgen. Ze kreeg de gemeente mee en wist in korte tijd zeventien sponsors te werven. In Ab van der Valk van Happy Music vond ze een belangrijke medestander om dit staaltje daadkracht technisch vorm te geven. De vier ledlampen blijven twee jaar staan.

Tot half december zorgen de lampen voor een groen en blauw gekleurde toren. Dat zijn de kleuren van CuraMare en het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis. Daarna is de watertoren een tijdje getooid met de kerstkleuren groen en rood. Overigens waren de kleuren zaterdagavond nog niet helemaal goed afgesteld. Maar dit zal snel gebeuren, zodat het lichtje voor de zorg echt de logokleuren van CuraMare en het ziekenhuis heeft.
Jan Leenders, voorzitter van de dorpsraad Dirksland, zei zaterdag dat de watertoren veel aandacht verdient. Nu de toren een lichtbaken is geworden, zal de herkenbaarheid toenemen. Leenders hoopt dat de verlichtingsactie de start mag zijn van het realiseren van de plannen die de Stichting Watertoren Dirksland heeft met de toren.

De volgende sponsors dragen bij aan de watertorenverlichting: Auto Wisse, Autobedrijf Flakkee, Avilo holding, AxxiAuto, Bakkerij Koese, Benu Apotheek Dirksland, DINK creatief bureau, Happy Music, Heleon Group, Hoveniersbedrijf Struik, Kelder Herstel, Landbouwbedrijf De Wit, Peeman Transport BV, Studio Verbiest, tbp electronics, VDH Company en Wonen op Flakkee.