Afbeelding
Foto:

Speciale Voorjaarsprojecten voor Jongerenkoor Ons eiland en Jong Dameskoor Shira


REGIO – Naast ‘gewone’ optredens met zijn koren heeft dirigent Peter Wildeman voor komend voorjaar twee grote projecten op het programma staan. Het Jong Dameskoor Shira en het Jongerenkoor Ons Eiland zijn druk bezig met het zich voorbereiden op deze projecten.

Tekst: Adri van der Laan
Foto’s: Peter Wildeman

“Gelukkig mogen koren weer repeteren en optreden”, verzucht dirigent Peter Wildeman. Het afgelopen jaar was het voor koren nauwelijks mogelijk om bij elkaar te komen, laat staan optreden voor een groot publiek. Voor komend voorjaar heeft de Thoolse dirigent twee bijzondere projecten op het programma staan voor twee van zijn koren waarvan de leden voor een groot deel afkomstig zijn van Goeree-Overflakkee. Voor Jongerenkoor Ons Eiland, waarvan bijna alle leden van het eiland afkomstig zijn, is een voorjaarsproject samengesteld rondom het thema ‘Gebed’. Onder de titel ‘Leer ons bidden’, heeft men een mooi programma samengesteld. Jongeren vanaf 14 jaar en ouder kunnen zich voor Jongerenkoor Ons Eiland aanmelden, ook zij die nog geen lid zijn van dit koor. De mogelijkheid is er om alleen voor dit project zich bij het koor aan te sluiten. Repetities voor Jongerenkoor Ons Eiland zijn komend voorjaar gepland en worden in Ouddorp gehouden op de woensdagen 20 januari, 10 februari, 3 maart, 24 maart en de generale repetitie is op woensdagmiddag 3 april (’s avonds het eerste concert in Dordrecht) en woensdag 14 april.

Concerten

Het voorjaarsproject ‘Leer ons bidden’ zal in drie concerten worden uitgevoerd. 3 april in Dordrecht, hieraan werken ook soliste Loïs en het Walchers Jongerenkoor mee. Dit is een jubileumconcert. Dit jaar vierde Peter Wildeman zijn 30-jarig jubileum als musicus, maar vanwege de coronamaatregelen kon hier geen aandacht aan worden besteed. De ander twee concerten worden gehouden in Middelharnis op 15 mei en in Ouddorp op 26 juni. Wie mee wil doen kan zich opgeven via de site: www.peterwildeman.nl

Jong Dameskoor Shira

Voor Jong Dameskoor Shira staat er ook een voorjaarsproject op het programma. “Het is een project rondom de psalmen. Er worden psalmen gezongen in verschillende stijlen”, aldus dirigent Peter Wildeman. Jonge dames vanaf 15 jaar zijn ook hier welkom om aan dit ‘psalmenproject’ mee te doen. Er zal één keer in de drie weken worden gerepeteerd. Voor dames die uit Zeeland komen is dit in Tholen en voor hen die van Goeree-Overflakkee komen is dit in Middelharnis, waar op maandagavond wordt gerepeteerd. Later in het voorjaar zullen concerten worden gegeven in Middelharnis, Dordrecht en Ouddorp.

Peter Wildeman, die dirigent is van negen koren, benadrukt dat iedereen die enige affiniteit heeft met koormuziek zich kan opgeven voor één van beide koren. Het zelf kunnen lezen van muziek is niet belangrijk, “omdat het meeste wel aangeleerd wordt tijdens de repetities”. Zij die zich voor de projecten opgeven krijgen een muziekboek en ook geluidsfragmenten mee naar huis, zodat men ook thuis kan oefenen.
Peter hoopt dat het komende voorjaar de dreiging van corona zodanig is afgenomen dat er ook weer meer publiek naar de concerten kan komen.

Wie meer wil weten over de voorjaarsprojecten en zich wil aanmelden kan dit doen via de site www.peterwildeman.nl

Afbeelding
Afbeelding