Marith Orgers van Obs 'De Inktvis' neemt haar prijs in ontvangst.
Marith Orgers van Obs 'De Inktvis' neemt haar prijs in ontvangst.

Succesvolle tekenwedstrijd Lions Club

GOEREE-OVERFLAKKEE - Lions Clubs van over de hele wereld sponsoren een tekenwedstrijd waar scholen en jeugdgroepen aan kunnen deelnemen. De organisatie doet dit onder de naam Peace Poster Contest (De vredesposter tekenwedstrijd). De leeftijd van de deelnemers is tussen 11 en 13 jaar.

Door het maken van een tekening krijgen kinderen de mogelijkheid om hun ideeën over vrede uit te drukken en kunnen zij de wereld verwonderen en inspireren door kunst en hun creativiteit. In dit fiscal year 2020-2021 heeft de LC Goeree-Overflakkee voor het eerst de deelname van scholen op Goeree-Overflakkee gesponsord door het uitreiken van deelnameformulieren en standaard tekenpapier. Het motto dit jaar is 'Vrede door te helpen'.

Enkelen cijfers: Er werden 19 basisschoen op Goeree-Overflakkee benaderd en door 11 scholen werd uiteindelijk deelgenomen (58%); Daarbij werden ruim 300 vel A2 (190 gr) tekenpapier uitgereikt (57 kg!); Door een misverstand tussen overlappende leerkrachten en in combinatie met een ander tekenproject, viel één school af; Uiteindelijk werden er 98 tekeningen ingeleverd (33%); Op elke school werd door een lid van de Lions Club in samenspraak met een of meerdere leerkrachten de winnende tekening van de school uitgekozen.

De winnaar werd beloond met een Peace Poster Contest Award en een klein tekenset als aanmoedigingsprijs, uitgereikt door de president van de Lions Club, Toon Meeuwsen. Om alle schoolwinnaars voldoende aandacht te geven werden de winnende tekeningen door de leden van de LC Goeree-Overflakkee, als een soort publieksjury, beoordeeld en met punten gehonoreerd. Bij deze jurering kwam de tekening van Marith Orgers van Obs 'De Inktvis' met 52 punten als eerste uit de bus. Op verzoek van de coördinator Peet Wessel van district 110CW, één van de 6 districten van Nederland werden de resultaten van deze publieksjurering aan haar toegestuurd samen met de 10 winnende tekeningen van Goeree-Overflakkee.

Door Peet Wessels en de district gouverneur Vincent Wiegerinck werden vervolgens alle winnende tekeningen in district 110CW beoordeeld. De tekening van Eloïse van Hoven van Cns “Zomerland” te Stellendam werd als beste van het district uitgekozen.
Op donderdag 19 november 2020 werd Eloïse op school in het zonnetje gezet door de district gouverneur en ontving zij van hem een fraaie Award en een bijzondere Lions-speld.
Het werd ook voor de klasgenootjes een klein feestje want zij ontvingen van de Club coördinator Jo Vreuls een chocolade letter L (van Lions) of S (van Sinterklaas) en een verantwoord blikje appelsap! Ook de inzet van Juf en directeur Ingrid Leenheer werd gehonoreerd met een boeketje.

De winnaar van de Lions Club “publieksprijs” werd op 20 november op haar school de “ De Inktvis” eveneens extra in het zonnetje gezet Zij ontving van de Club coördinator ook een speciale Award en een tekenset met acrylverf, kwasten, mengpaneel en een hartvormig tekendoek. Ook hier was er voor de juf een bloemetje en voor de klasgenootjes een schuimletter “S” daar volgens leverancier Sint, de letters “L” op waren door de geweldige deelname van zoveel kinderen?

In de komende weken zal getracht worden een virtuele tentoonstelling in het gemeentehuis van Middelharnis te organiseren van een selectie van alle ingeleverde tekeningen. Daarna gaan alle tekeningen weer retour naar hun maker. De contacten met de het secretariaat van de burgemeester zijn daartoe gelegd en de voorbereidingen moeten nu worden uitgewerkt.

Verder kan nog vermeld worden dat de actie door de deelnemende scholen als zeer positief ervaren is en de meesten hebben reeds hun deelname voor het volgende jaar toegezegd.

Eloïse van Hoven CNS Zomerland maakte de beste tekening van het district.