Afbeelding

Voedselpakkettenactie St. Werkgroep Oost-Europa Middelharnis

Dank aan veel lezers, die reeds een gift hebben overgemaakt. De actie duurt nog enkele weken. Het laatste artikel komt in de krant van 15 december te staan.

Om misverstanden te voorkomen benadrukt de stichting, dat in tegenstelling tot wat in de krant van 24 november in het collecterooster van de gemeente Goeree-Overflakkee te lezen was, er geen huis-aan-huiscollecte zal gehouden worden in West Flakkee. "In deze coronatijd willen we niemand met een collectebus op pad sturen, met alle risico’s van dien."

Doordat er dit jaar geen collectegelden binnenkwamen miste de stichting alleen al hierdoor zo'n 15.000 euro. "Ook vele andere activiteiten stonden helaas stil. Het geld dat via deze actie binnenkomt, is bedoeld om te zorgen dat veel arme gezinnen toch weer rond de kerstdagen een goed gevuld voedsel pakket ontvangen, zoals vorige jaren. De mensen in Roemenië, die het in deze coronatijd extra moeilijk hebben, willen we niet letterlijk en figuurlijk in de kou laten staan. Als u meehelpt dat er voldoende geld binnenkomt, en daar twijfelen we niet aan, dan willen we de kinderen niet vergeten. Graag willen we hen een zakje met lekker fruit, een frisdrankje, en een kleine versnapering geven, zoals wat snoepjes en een lekkere koek."

"Ook in deze derde aflevering ziet u onderaan verschillende namen van adverteerders, die deze actie van harte ondersteunen door een flink aantal pakketten voor hun rekening te nemen. Dank daarvoor! En goed voorbeeld doet goed volgen, toch? We hopen dat vele bedrijven, instellingen, winkeliers en particulieren in de komende weken de actie, door het overmaken van een gift, zullen willen ondersteunen."

"De decembermaand is een drukke maand. Veel cadeaus worden ingekocht en uitgedeeld. Onze stichting is actief in de meest arme streek van Roemenië en we gunnen die mensen aldaar een goedgevulde boodschappen tas. Doet u mee? Een pakket kost gemiddeld 20 euro, al naar gelang de grootte van het gezin. Alle giften, groot of klein, zijn van harte welkom op IBAN NL 97 RABO 03420 07408 t.n.v. stichting Oosteuropa-werkgroep Middelharnis. Onder vermelding van voedselpakkettenactie. De stichting is ANBI erkend. Uw giften zijn dus aftrekbaar. Meer info: www.oosteuropa-werkgroep.nl.

Door uw gift geeft u hen die het minder hebben hoop.