Kernactiviteiten

DIRKSLAND

Oliebollen en puddingbroodjes

De Activiteiten Commissie van de Gereformeerde Gemeente van Dirksland wil op zaterdag 28 november een oliebollen- en puddingbroodjesactie houden, ten bate van de evangelisatie. De oliebollen kosten per stuk € 1,10, 5 stuks € 5,= en 11 stuks voor € 10,=. De kosten voor de puddingbroodjes zijn € 1,35 per stuk en 4 voor € 5,=. De bestellingen kunnen op 28 november 2020 opgehaald worden aan de Mozartsingel 2, bij de kerk van de Gereformeerde Gemeente. Voor info en bestellen: Leen Markwat, telefoonnummer 06-46173599 of e-mail: l.markwat@jmservices.nl.. De bestellingen kunnen vóór 21 november doorgegeven worden.

HERKINGEN

Verloting postduivenvereniging

Postduivenvereniging de Luchtbode Herkingen kon dit jaar in verband met corona de jaarlijkse tentoonstelling niet organiseren. Wel is er nog een bonnenverkoop gehouden via internet van kampioenen uit de regio. Ook is de trekking van de grote verloting gedaan. De winnende nummers zijn: 1389,1811, 1299,1489, 1124, 1131, 1790, 1775, 1044, 1672, 1273. Prijzen kunnen worden afgehaald bij C. Logmans, tel. 0187-669762.

NIEUWE-TONGE

Spullen uit grootmoeders tijd

Zaterdag 21 november is er weer een verkoop van spullen uit grootmoeders tijd. Er is veel te koop, zoals: emaille, veel in reseda groen en grijs gewolkt. Verder veel zinken voorwerpen keulse potten, ruime keuze, mooie kruidenkastjes en nog veel meer. Er wordt gevraagd om de voorgeschreven regels in acht te nemen. De verkoop wordt gehouden aan de Molendijk 140 van 10:00 -15:00 uur. Men is ook op afspraak welkom. Meer info: Jan Nijssen 0187-651638.

OOLTGENSPLAAT

Actie met vlees, vis en gebak

Zaterdag 28 november wordt er door de HHG van Ooltgensplaat een actie gehouden. U kunt een bestelling doen voor o.a. gevulde speculaastaart, roomboterstaaf, bolussen, boluscake en speculaasbrokken van de bakker. Van de slager kan besteld worden: vleespakket, kiprollade, vleesletter of heerlijke erwtensoep. Bestellijsten zijn verkrijgbaar bij Gerjanne Driece (familiedriece@gmail.com.) inleveren voor 20 november en afhalen 28 november van 10.30-12.30 uur bij het kerkgebouw van de HHG, Lindenlaan 4. Er is daar dan ook vers gebakken vis te koop. "Iedereen is van harte welkom. Wij houden ons aan de regels: kom niet bij klachten en houd 1,5 meter afstand", aldus de organisatie.

OUDDORP

Mooie opbrengst Alzheimercollecte

De opbrengst van de Alzheimercollecte dit jaar is € 3.230,38. Dat is ruim €700 meer dan vorig jaar. Dank aan de gevers en dank aan de collectanten voor hun inzet.

OUDE-TONGE

Kleding voor Uzon

Zaterdag 21 november wordt er weer kleding ingezameld door de Werkgroep Uzon van de Hervormde Gemeente. Van 9.30 tot 11.30 uur staat men klaar op het inzameladres aan de Capelleweg (bij het AVK-terrein). Er wordt schone en goed bruikbare kleding in ontvangst genomen. Hierbij houdt men zich wel aan de coronamaatregelen. Gevraagd wordt om het bezoek zo kort mogelijk te houden. Kom alleen en houd 1,5 meter afstand. Twijfelt u aan de bruikbaarheid van uw kleding of heeft u vragen, neem u dan contact op met dhr. A. Klem. Zijn telefoonnummer: 641304 . Graag vrijdagavond bellen tussen 19.00 en 20.00 uur. Er staat een collectebusje voor uw (vrijwillige) bijdrage in de transportkosten.

Kassabonnenactie

Van 21 november tot en met 31 december kunnen er weer kassabonnen gespaard worden in Oude Tonge. Bijna alle ondernemers doen mee, en zijn te herkennen aan de poster waarop staat: 'Deelnemer kassabonnenactie'. De kassabonnen met een totaalwaarde van minimaal 50 euro gaan in een envelop. (tip: gebruik de enveloppen van de kerstkaarten die je ontvangt, daar staat je naam al op). Stop de envelop met naam adres en telefoonnummer in de bus, die staat bij Drogisterij van Loon in de Kerkring en bij keurslager Bouter aan de Dabbestraat. Dit jaar zijn er vier trekkingen, en wel op 5, 12, 19 en 31 december. Elke trekking worden er 10 winnaars getrokken en bij de laatste trekking valt ook de supergrote hoofdprijs extra. "Dus zowel Sinterklaas als de Kerstman doet zijn inkopen dit jaar weer in Oude-Tonge, mét mondkapje en mét voldoende afstand. Zo maken we er een mooie decembermaand van", aldus de organisatie.

SOMMELSDIJK

Lezing over evolutie

Op donderdag 26 november zal er via de livestream-uitzending een cursus geestelijke vorming gehouden worden. Deze avond begint om 19.45 uur vanuit de Rehobothkerk Middelharnis/Sommelsdijk. Prof. Dr. W. de Vries uit Wageningen zal met een powerpointpresentatie een lezing verzorgen over het indringende onderwerp: 'Evolutie, wat is het bewijs en wat is in het geding'. Voor eventuele bijdrage aan de voortgang van deze cursus zal tijdens de presentatie het rekeningnummer getoond worden.