Afbeelding

Voedselpakkettenactie Stichting Oost-Europa van start gegaan

GOEREE-OVERFLAKKEE - Veertien dagen geleden hebben de lezers van deze krant kunnen lezen dat werkgroep Middelharnis van Stichting Oost-Europa een voedselpakkettenactie op het eiland is gestart. "We zijn dankbaar dat veel lezers hier positief op hebben gereageerd", aldus de stichting, die moed heeft dat er in de komende weken nog meer lezers één of meerdere pakketten voor hun rekening willen nemen.

"Ook winkeliers en bedrijven, zaken en instellingen nodigen we van harte uit een steentje aan deze actie te willen bijdragen. Samen met elkaar willen we de arme gezinnen in Roemenië te hulp komen om tegen kerst hen te verrassen met een goed gevuld voedselpakket", aldus de stichting. Het is de bedoeling dat er via Eilanden-Nieuws, die deze actie van harte ondersteunt, hierna nog twee artikelen zullen volgen, namelijk op dinsdag 1 en dinsdag 15 december.

Waarom deze actie? In de krant van 3 november is dat uiteengezet, maar het kan geen kwaad de belangrijkste oorzaken van deze actie kort op een rijtje te zetten.

Al naar gelang de grootte van de gezinnen zullen de voedselpakketten worden samengesteld door onze tussenpersonen in Roemenië. "Richtprijs voor een pakket is 20 euro", aldus de stichting. "Wilt u meedoen, maar vindt u dit bedrag wat aan de hoge kant? Weet dat alle giften, groot of klein zeer gewaardeerd worden."

Afbeelding