Maximaal 300 woningen bij ontwikkeling Hernesseroord

GOEREE-OVERFLAKKEE - Het college heeft naar aanleiding van raadsvragen tijdens een recente presentatie - dialoogbijeenkomst over de ontwikkeling van Hernesseroord in Middelharnis, toelichting gegeven over de verkeersafwikkeling zoals opgenomen in het huidige bestemmingsplan vastgesteld in 2013. Hierin is het juridisch mogelijk om 330 woningen toe te voegen, inclusief de bijbehorende verkeersstromen.

Door Jaap Ruizeveld

In het nieuwe bestemmingsplan zullen 250-300 woningen worden toegestaan. Het exacte aantal is afhankelijk van de gesprekken tussen gemeente, ontwikkelaar en Zuidwester die nu worden gevoerd en waarin gezamenlijk wordt bepaald wat landschappelijk en stedenbouwkundig het beste ontwerp voor deze omgeving zal zijn.

Mogelijk rotonde

Het aantal woningen zal maximaal 300 zijn. Gezien het feit dat er in het nieuwe bestemmingsplan minder woningen gebouwd worden dan in het huidige bestemmingsplan is toegestaan, betekent dit ook minder verkeersbewegingen. Ook is er in de huidige planvorming sprake van een ontsluiting aan de Industrieweg. Dit zorgt ervoor dat de verkeersafwikkeling met name via de Industrieweg/Zuidelijke Randweg plaats zal vinden en op die wijze dan ook voorkomt dat het centrum drukker wordt met verkeersbewegingen. De exacte uitvoering van de kruising zal nog nader worden ingevuld. Aanleg van een rotonde op deze locatie is een mogelijkheid. De ontwikkeling van Hernesseroord en het opstellen van het Verkeerscirculatieplan (VCP) zijn op elkaar afgestemd.