Afbeelding

Tweede golf eist twaalfde coronaslachtoffer bij CuraMare

GOEREE-OVERFLAKKEE - De tweede coronagolf heeft een twaalfde slachtoffer het leven gekost op Goeree-Overflakkee. Dat meldde CuraMare maandag in een update van de cijfers. Het slachtoffer overleed in het Dirkslandse ziekenhuis aan de gevolgen van het virus.

Er was gelukkig ook positief nieuws te melden, want op maandag werd maar één patiënt opgenomen in het ziekenhuis, terwijl acht mensen naar huis mochten. In het ziekenhuis in Dirksland worden momenteel nog 17 mensen met corona verzorgd. In 't Spectrum in Stellendam kwam er wel een besmetting bij, waardoor het aantal coronapatiënten daar nu op vijf staat, evenveel als in Nieuw Rijsenburgh.

In het Stellendamse woonzorgcentrum doet men er alles aan om verspreiding van het virus tegen te gaan én goed voor het welzijn van haar bewoners en medewerkers te zorgen, aldus CuraMare. Zo zijn er aangepaste bezoekafspraken gemaakt en wordt er op verschillende manieren contact tussen bewoners en naasten onderhouden. Ellen Hoogervorst-van de Meer, lid raad van bestuur: “Wij leven mee met alle betrokkenen en wensen hen veel kracht en sterkte. Van de eerste coronapiek dit voorjaar is veel geleerd. Wij weten dat wij bewoners en medewerkers het beste kunnen beschermen wanneer wij uiterst zorgvuldig de hygiënemaatregelen handhaven, laagdrempelig testen en bij verdenkingen of besmettingen werken met (cohort)isolatie. Daarnaast is besloten om bewoners en medewerkers zonder klachten ook preventief te testen.”

Hoewel de landelijke besmettingscijfers de laatste week hard zijn gedaald, zet die trend zich nog niet heel sterk door op het eiland. Dat blijkt uit het coronadashboard van het RIVM. De cijfers schommelen gemiddeld nog altijd zo rond de 20 besmettingen per dag. Op maandag werden 16 besmettingen gemeld, wellicht is dat het eerste teken van een serieuze daling.