Zoektocht naar De Oude Wereld krijgt subsidie van de provincie

REGIO - De komende twee jaar zal er weer genoeg te beleven zijn rondom archeologie in de provincie Zuid-Holland. In het kader van ‘publieksbereik archeologie’ wordt dit jaar aan zeventien interessante projecten subsidie verstrekt. Een van die projecten is de zoektocht naar de Romeinse stad De Oude Wereld op Goeree-Overflakkee van A=M adviespraktijk voor archeologie, ruimtelijke ordening en cultuurhistorie.

De subsidie draagt bij aan onder andere het ontwikkelen van publicaties, tentoonstellingen, routes en het (inter)actief meedoen aan archeologische activiteiten. Archeologie wordt op deze manier dichter bij de inwoners van Zuid-Holland gebracht. In totaal is een bedrag van 220.000 euro verstrekt, verdeeld over de 17 projecten. Die zorgen ervoor dat ook de komende jaren een breed publiek interactief en vaak op originele wijze kennis kan blijven maken met het verborgen verleden onder onze voeten. Zo brengen zij verschillende thema’s uit de Zuid-Hollandse geschiedenis onder de aandacht en gebruiken zij vaak Zuid-Hollandse archeologische vondsten. Het leuke van het project De Oude Wereld is dat iedereen kan meezoeken naar de verdwenen Romeinse stad. Hierover zal ook een publicatie verschijnen.

De subsidieregeling was dit jaar voor het 5e jaar geopend, van 15 mei t/m 15 augustus. Op deze manier ondersteunt de provincie Zuid-Holland activiteiten waarbij inwoners van Zuid-Holland beter, interactiever en op originele wijze kennis kunnen maken met ons archeologisch erfgoed. Anders dan in voorgaande jaren werd er in de subsidievoorwaarden meer nadruk gelegd op actieve deelname van het publiek en is de uitvoeringstermijn van de voltooiing van het project, verlengd van 1 naar 2 jaar.

De provincie Zuid-Holland is een rijk archeologisch gebied. "Archeologie vertelt veel over onze geschiedenis en leert je kennismaken met de eeuwenoude wereld onder je voeten. Samen met anderen helpt de provincie graag dit erfgoed te beschermen om het toegankelijk te maken voor iedereen", aldus de provincie.