Afbeelding

Pilot voor zes watertappunten op het eiland

GOEREE-OVERFLAKKEE – Het gemeentebestuur wil in de eerste helft van 2021 zes extra watertappunten in dorpskernen plaatsen.

Op dit moment is er al een goed gewaardeerd watertappunt in de Ring van Ouddorp (zie foto). Het college stelt dat gebleken is dat bewoners en recreanten bij het wandelen, fietsen of winkelen graag drinkwater gebruiken. Door het beschikbaar stellen van kraanwater vermindert het aantal plastic flesjes. Kraanwater is gezond, goedkoop en het bevat geen calorieën.

Door klimaatverandering is ook een tendens merkbaar dat de zomers langer warm zijn en dat er sprake is van meer tropische dagen. De landelijke overheid (RIVM en GGD) dringt aan op het drinken van voldoende water. De gemeente wil hier graag voor haar inwoners én gasten op centrale locaties in voorzien. De extra tappunten komen in Goedereede, Herkingen, Middelharnis, Oude-Tonge, Ouddorp en Ooltgensplaat. Er is gekeken naar spreiding over het eiland én naar locaties waar het druk is. Het realiseren van deze watertappunten is overigens ook één van de projecten in de Regio Deal Zuid-Hollandse Delta. De plaatsing van de tappunten geldt als pilot voor het regionale project, zodat ook in andere gemeenten watertappunten in dezelfde stijl gerealiseerd kunnen worden. (Tekst en foto: Jaap Ruizeveld)