Afbeelding
Foto:

Livestream yogalessen tijdens corona crisis

STAD AAN 'T HARINGVLIET - Social media staat bol van de berichtgevingen over noodlijdende bedrijven door toedoen van de pandemie. Creativiteit en nóg meer handelsgeest is noodzakelijk om klanten tegemoet te kunnen komen en wellicht wat omzet te creëren uit een andere hoek. Filmer en auteur Ron Broekhart was dan ook genoodzaakt om begin dit jaar een 1-mans tv studio te starten om de noodlijdende yogastudio van zijn vrouw, na de maatregelen, enigszins draaiende te houden.

De eerste live uitzending op haar YouTube kanaal ‘Yoga met Jeanet Siddhi’ was een succes en deden er zelfs mensen uit Curaçao, Duitsland en Spanje mee. Dat gaf meteen aan dat online lessen de wereld kleiner maakt, het bereik groter en er een onbeperkt aantal mensen aan kunnen schuiven voor een les, waar normaal gezien een yogaruimte te maken heeft met een maximaal aantal deelnemers. Zeker nu met de anderhalve meter maatregel. Elk nadeel heeft dus z’n voordeel. Na de verhuizing begin september naar Stad aan ‘t Haringvliet, werd na een korte pauze de draad weer opgepakt. ‘Veel levert live streaming nog niet op, maar stilzitten is geen optie en het verbreed tegelijkertijd wel je horizon,’ is de conclusie van het echtpaar, dat voorheen 15 jaar lang een grote yogaschool in Delft runde.

Jeanet Siddhi Heilbron is een ervaren (zwangerschaps) yogadocent en zal vanuit haar nieuwe opnamestudio online yogalessen aanbieden, tot de corona wind weer is gaan liggen. Omdat door het virus de maatschappij waarschijnlijk niet meer zal worden zoals het was, is het niet ondenkbaar dat online lessen, cursussen en webinars wel eens een hype gaan worden. Jeanet Siddhi is inmiddels gestart en zal voorlopig alleen op zaterdagochtend om 9:15 uur een online yogales verzorgen. Als de maatregelen weer versoepelen en de angst bij de deelnemers voor het bezoeken van bijeenkomsten is vermindert, zal de nieuwe bewoner van het eiland ook fysieke lessen in ‘Ons Trefpunt’ op Stad gaan aanbieden. Voor een livestream les kan men zich uiterlijk een half uur van tevoren aanmelden via www.jeanetsiddhi.nl of via het e-mailadres: yoga@jeanetsiddhi.nl.