Afbeelding
Foto:

Inzamelingsaktie Suriname

GOEREE-OVERFLAKKEE - In Suriname is de crisis heel goed voelbaar. Het land gaat door een diepe economische crisis, met daar bovenop ook nog een covid-19 epidemie.

Ondanks de situatie probeert een ieder er het beste van te maken. Op 1 oktober mocht ook de Anniecrèche (dagcentrum voor jonge kinderen met een beperking) haar deuren weer openen en komen de kinderen weer dagelijks naar school. Voor vele ouders valt het echter niet mee om de eindjes aan elkaar te knopen.

Vanuit de kringloopwinkel in Suriname wordt er reeds hulp geboden aan ouders en andere gezinnen die het zwaar hebben. Stichting Caleopse hielp met het verzamelen van goederen en er werden voedingspakketten verdeeld. De verdeling gaat in samenwerking met thuisbegeleiders die bij de gezinnen thuis komen. Over ongeveer twee weken komt er weer een container aan met daarin schooltafeltjes en ander materiaal maar ook Hollandse aardappelen en uien om te verdelen.
Afgelopen periode werd in Suriname ook een kleine partij incontinentiemateriaal ontvangen. Dit werd voor een klein bedrag verkocht en ook gratis geschonken aan instellingen en gezinnen die het dringend nodig hadden. Er is toen ontdekt dat er een grote behoefte is. Het is gebleken dat de aanschaf van wegwerpluiers en incontinentiemateriaal enorm duur is. Veel kinderen met een beperking maken gebruik van luiers. Maar ook kwam men erachter dat dat vele seniorenburgers eveneens met dit probleem kampen. Aanschaf van incontinentie materiaal met een oudedagbijstand van srd 525 per maand (€ 32) is bijna onmogelijk.

Vanuit stichting Caleopse een vraag aan de Flakkeese bevolking voor hulp: Heeft u nog een (aangebroken) pak wegwerpluiers of incontinentiemateriaal thuis en u heeft het niet meer nodig? Of wilt u tijdens het boodschappen doen een pak kopen? Dan kunt u deze inleveren tot zaterdag 31 oktober op onderstaande adressen. Behalve wegwerpluiers en incomateriaal is er ook altijd behoefte aan: Babybillendoekjes, babyolie, vuilniszakken en keukenrol (dit laatste ivm met het regelmatig ontsmetten vd tafeltjes en stoeltjes)

Bij de verzamelpunten zal een tafeltje staan waarop u de goederen kunt achterlaten. Dit in verband met de covid-19 regels. U kunt wel uw Naam, email of telefoonnummer achterlaten, zodat we u op de hoogte kunnen houden en even persoonlijk kunnen bedanken. Kunt u niet naar een verzamelpunt, of heeft u misschien andere items die u wilt doneren, neemt u dan contact op met mw Elly Bruggeman 0187-651887 of 06-44480561 of mw Ria Brooshoofd 0187-651375. We komen het ook ophalen.