Vragen EVV over tijdelijk plaatsen zonnepanelen

GOEREE-OVERFLAKKEE - Naar aanleiding van een mogelijke pilot met betrekking tot het tijdelijk plaatsen van zonnepanelen heeft de raadsfractie van Eiland van Vrijheid (EVV) aan het college van B en W schriftelijke vragen gesteld welk bestuursorgaan een besluit neemt over het instellen van een pilot en op basis van welke wetgeving dit gebeurt.

In een informatieve brief aan de gemeenteraad stelt het college dat er gesprekken zijn met initiatiefnemers om te bekijken hoe een mogelijke pilot vormgegeven kan worden. Bestaande kaders en wetgeving worden daarbij meegewogen volgens het college.

De wet bepaalt welke bevoegdheden van welk bestuursorgaan moeten worden ingezet om een besluit te nemen over een pilot. Dit kan het college zijn, de gemeenteraad of in bepaalde gevallen ook nog de provincie Zuid-Holland. Zoals het college inschat, liggen de bevoegdheden in het ruimtelijk domein en wellicht ook nog op het gebied van de milieuwetgeving, maar dit wordt pas bij verdere uitwerking duidelijk. In de van toepassing zijnde wetgeving is ook de procedure aangegeven die gevolgd zal moeten worden, wanneer er gepubliceerd moet worden en welke mogelijkheden er voor belanghebbenden zijn.