Opnieuw flinke stijging coronabesmettingen

GOEREE-OVERFLAKKEE - Het aantal coronabesmettingen is ook op Goeree-Overflakkee flink opgelopen het afgelopen weekend. Dat blijkt uit de meest recente cijfers van CuraMare en het RIVM.

Gisteren (maandag) kwamen er 11 nieuwe besmettingen bij volgens het corona dashboard van het RIVM. Ook op zaterdag (11) en zondag (13) werden vergelijkbare aantallen gemeld. Uitschieter was afgelopen vrijdag met maar liefst 21 besmettingen op 1 dag, een recordaantal sinds het begin van de tweede golf. In vergelijking met de rest van de gemeenten in de veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond 'valt het nog mee' op het eiland en waren we gisteren het beste jongetje van de regio. Alleen Brielle kon vergelijkbare cijfers overleggen.

Het valt echter helemaal niet, zo blijkt uit de cijfers van CuraMare. Inmiddels worden 26 mensen met corona behandeld, waarvan 14 in het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis in Dirksland en 12 in de Geldershof. Op maandag kwamen er in 1 keer twaalf patiƫnten bij in het ziekenhuis. CuraMare heeft in een brief aan familieleden laten weten dat in Nieuw Rijsenburgh een speciale corona-afdeling is ingericht. Veelal zal dit vervolgzorg na een ziekenhuisopname zijn, zorg voor mensen die voor korte tijd niet thuis verzorgd kunnen worden, of overname van zorg van een ander verpleeghuis, aldus CuraMare in de brief. Het is de bedoeling dat het verzorgend personeel dat op de speciale afdeling werkt, niet op de 'gewone' afdelingen van het woonzorgcentrum actief is.