Achter het behang

Alle ouders hebben vast weleens een momentje dat je zou willen dat je een rol behang in huis had om er een kind achter te plakken. Tijdens deze coronatijd had ik dit figuurlijke behang al meerdere keren willen gebruiken. Doordat je hele dagen op elkaars lip zit, kan het ook wel eens gebeuren dat je elkaar irriteert toch? Om eerlijk te zijn, hier wel hoor. Niet gek toch? Van een week vol met werk, sporten, vrijwilligerswerk en alle andere activiteiten die we erin proppen naar een week met weinig activiteiten. We werken, doen gauw een boodschap met mondkapje en gaan snel weer naar huis om daar weer terug te trekken in ons veilige plekje.

Natuurlijk is het echt niet zo dat eenrichtingsverkeer is. Doordat zowel Martijn als ik meer thuis zijn is het voor Sem ook wennen aan extra toezicht op de regels. We weten allemaal dat bij opa en oma thuis de regeltjes iets soepeler zijn en dat mist hij ook oprecht. Een klein bezoekje naar een van de grootouders kan natuurlijk wel even, maar alleen als iedereen zonder klachten is. Maar eenmaal thuis gelden toch weer de regels van papa en mama. En dat kan af en toe voor een puber best confronterend zijn.

“Ruim je je kleding even op? Jaaaa, doe ik zo.” of “Kun je een beetje opschieten? Nou, dan wachten ze toch even”, klinkt hier met enige regelmaat door het huis. Wanneer je ouders dan elk moment van de dag thuis zijn dan ben je dat natuurlijk ook weleens beu en dat mag ook. Al bij al komen we de coronatijd goed door met zijn drietjes. We verzinnen van alles om te doen. Puzzelritten met de auto, knutselactiviteiten thuis, samen koken en gewoon relaxen met iets lekkers. En dat is stiekem ook wel heel erg genieten.

Hoe raar dat deze tijd ook is het enige wat we kunnen doen is goed voor elkaar zorgen, ons aan de regels houden en ook genieten van de extra tijd samen die we nu krijgen. Doet u dit ook?