Kernactiviteiten

DEN BOMMEL

Nieuwe leden voor werkgroep gezocht

De plaatselijke commissie van Stichting Zijn zoekt nieuwe leden. Vindt u het leuk te helpen bij activiteiten voor 55 plussers in Bommelstee, meldt u dan aan bij Carla Gebraad tel.nr.: 06-20104065.

DIRKSLAND

Geldbingo

Donderdag 15 oktober is er weer een bingo met mooie geldprijzen. De bingo wordt gehouden in de Victoriahal, Philipshoofjesweg 57a. De bingo dient nog volgens de regels van het RIVM te worden gehouden. Opgave is dus verplicht. Dit kan via tel.nr 0620213165. De zaal gaat open om 18.45 uur en de start is om 19.30 uur.

GOEDEREEDE

Goeree Creatief afgelast

In verband met de strengere regels wegens het coronavirus gaat de geplande handwerkavond van 22 oktober niet door. De organisatie hoopt u op 26 november weer te verwelkomen. De geplande haakworkshop is ook naar deze datum verplaatst.

MIDDELHARNIS

Bingomiddag

De activiteitencommissie van Stichting ZIJN houdt op woensdagmiddag 21 oktober een bingo voor jong en oud in het Wijkcentrum aan de Doetinchemsestraat in Middelharnis. Er zijn ook weer mooie prijzen te winnen. Iedereen is van harte welkom op deze middag in het Wijkcentrum. Om 12.45 uur gaan de deuren open voor de bezoekers, de 1e ronde begint om 13.30 uur. Een kopje koffie of thee wordt u gratis aangeboden. De 9 ronden bingo kosten u € 5,00, inclusief de koffieronden. En wegens succes, ook weer een vluggertje met grote prijs voor €1,-. Er loopt een verloting tussendoor met 6 loten voor € 2,50. U kiest natuurlijk zelf waaraan u allemaal meedoet. Om zich aan het advies van het RIVM te houden vraagt men u van tevoren door te geven of u alleen komt of hoeveel personen uit hetzelfde gezin komen. Tel.nr. 483366 (keuze 6) of e-mail m.kieviet@zijngo.nl VOL=VOL Men adviseert dringend een mondkapje te dragen. Het wijkcentrum is rolstoeltoegankelijk.

NIEUWE-TONGE

Spullen uit grootmoeders tijd

Zaterdag 17 oktober is weer verkoop van spullen uit grootmoeders tijd. Zoals emaille, veel in reseda groen en grijs gewolkt. Verder veel zinken voorwerpen keulse potten, ruime keuze, mooie kruidenkastjes en nog veel meer. Er wordt gevraagd de voorgeschreven regels in acht te nemen. De verkoop is aan de Molendijk 140 van 10:00 -15:00 uur. Ook op afspraak bent u van harte welkom. Voor vragen Jan Nijssen 0187 651638.

OUDE-TONGE

Kleding voor Uzon

Zaterdag 17 oktober zamelt men weer kleding in voor Uzon op het inzameladres aan de Capelleweg (bij het AVK-terrein). Van 9.30 uur tot 11.30 uur staat men klaar om uw schone, goed bruikbare kleding in ontvangst te nemen. Natuurlijk moeten daarbij wel de huidige regels vanwege het coronavirus worden opgevolgd. Omdat de ruimte voor de loods beperkt is (maximaal 3 auto's) wordt verzocht het bezoek kort te houden, kom alleen, kom niet bij gezondheidsklachten, houd 1,5 meter afstand en lever uw kleding in op de daarvoor aangewezen plaats. Twijfelt u aan de bruikbaarheid van uw kleding of heeft u vragen, neemt u dan contact op met dhr. A. Klem. Zijn telefoonnummer: 641304. Graag vrijdagavond bellen tussen 19.00 en 20.00 uur. Er staat een collectebusje voor uw (vrijwillige) bijdrage in de transportkosten. De inzameling wordt gedaan door de werkgroep Uzon van de Hervormde Gemeente (PKN) te Oude-Tonge.

Breicafé

Woensdagavond 14 oktober is het breicafé weer geopend. Het breicafé wordt gehouden in het Infocentrum, Bernhardstraat 27 en is geopend van 19.30 uur tot 21.30 uur. Het concept breicafé is heel eenvoudig. Je neemt je eigen spullen mee, waarmee je zelf aan de slag gaat. Natuurlijk onder het genot van een kop koffie of thee (kosten € 1,25 ). Aanmelden is niet nodig. Heeft u nog vragen dan kunt u bellen met Stichting ZIJN (0187) 483366 of e-mailen naar m.kieviet@zijngo.nl.

SOMMELSDIJK

Ledenvergadering Streekmuseum

De ledenvergadering van het Streekmuseum Goeree-Goeree is eerder dit jaar niet doorgegaan. Er dient dit jaar toch een ledenvergadering plaats te vinden. Deze zal worden gehouden op woensdag 21 oktober, aanvang 19.30 uur. Uiteraard worden de coronamaatregelen in acht genomen. Om voldoende afstand te kunnen garanderen vindt de vergadering daarom plaats in de Exoduskerk te Sommelsdijk. Er zal deze keer ook geen spreker zijn. Aanmelden is noodzakelijk. Dat kan via jan.c.both@gmail.com

STELLENDAM

Verkoopactie kip

Na het succes van de vorige verkoopactie “kip” wil de activiteitencommissie van de Hersteld Hervormde Gemeente op korte termijn weer een soortgelijke verkoop houden om uw vriezer te vullen. U kunt deze keer kipfilet of kipdijvlees (dit is het kippenvlees dat gebruikt wordt in de kiprollades, het zijn dus geen kiprollades) bestellen. Deze twee soorten vlees worden verkocht in zakken van 5 kilo en is dus alleen per 5 kilo te bestellen. De prijzen zijn: 5 kilo kipfilet voor € 37,50 en 5 kilo kipdijvlees voor € 32,50. U kunt uw bestelling tot zaterdag 17 oktober a.s. doorgeven per mail oosters.n@gmail.com, per app 06-51301658 of doorbellen op 492714 (graag bellen tussen 18.00 uur en 20.00 uur). Uw bestelling kunt u afhalen op zaterdag 24 oktober a.s. tussen 9.00 uur en 10.30 uur bij de familie Oosters, Azaleastraat 35. Zet u deze datum in uw agenda? Graag gepast betalen. Deze actie wordt mede mogelijk gemaakt door Poelier Toost uit Hellevoetsluis.