Cursus Geestelijke Vorming 2020 - 2021

MIDDELHARNIS - Ondanks de indringende tijden die we wereldwijd beleven, heeft de stuurgroep de mogelijkheden onderzocht en afgewogen, om de cursus met inachtneming van de geldende regels van onze overheid doorgang te laten vinden.

Afgelopen winterseizoen hebben er gesprekken plaats gevonden tussen vertegenwoordigers van de bestaande stuurgroepen van de Christelijke Gereformeerde kerk, de beide Protestantse kerken van Sommelsdijk en Middelharnis en de Hersteld Hervormde gemeente Middelharnis/Sommelsdijk. Om te komen tot de gezamenlijke samenstelling van de cursus en via de enquête die gehouden is, zijn de bezoekers over het algemeen instemmend positief in de hoop en de verwachting dat niemand zich hierdoor buitengesloten zal voelen. De kosten hieraan verbonden zijn zo laag mogelijk gehouden, per avond € 3,50 voor de hele cursus € 18,- graag gepast betalen.

De cursusavonden worden gehouden in de Rehobothkerk aan de Olympiaweg te Sommelsdijk en beginnen om 19.45 uur. De eerste avond is op 15 oktober. De spreker voor deze avond is Ds. M.K. de Wilde uit Sommelsdijk met als Thema: “Het gezag van de Heilige Schrift”.

“We vragen begrip dat er nauwgezette regels gehanteerd moeten worden vanwege de voorschriften van onze overheid, maar dat de gelegenheid er mag zijn om met elkaar juist in deze turbulente tijden de vele aspecten van het christelijk geloof en leven te overdenken”, aldus de organisatie.

De avonden worden gehouden in de kerkzaal, zodat er voldoende ruimte is om velen te ontvangen, ontsmetting en de 1,5 meter ruimte. Bezoekers krijgen hun plaats aangewezen, er zal op toegezien worden dat men met elkaar verantwoord samen mag en kan komen. “We hopen velen van u te ontmoeten, en gasten uit de brede regio worden van harte uitgenodigd met ons een nieuwe start te maken van de Cursus Geestelijke Vorming Middelharnis/Sommelsdijk.”

Programma Seizoen 2020 - 2021 DV. De avonden zijn op donderdag

15 oktober 2020: Ds. M.K. de Wilde, Sommelsdijk; Thema: “Het gezag van de Heilige Schrift”.
26 november: Prof. Dr. W. de Vries, Wageningen; Thema: “Evolutie, wat is het bewijs en wat is in het geding”.
14 januari 2021: Dr. C.P. de Boer, Sliedrecht; Thema: “75 jaar na Auschwitz, waar staan we en hoe gaan we verder?"
11 februari: Ds. J.M.J. Kieviet, Renswoude; Thema: “Was de afscheiding een vergissing?”
18 maart: Dr. P.C. Hoek, Sommelsdijk; Thema: “De soevereiniteit van God”
15 april: Ds. W. Meijer, Tholen; Thema: “De val van Babylon”, n.a.v. Openbaring 17 - 19.