Ultieme poging voor behoud
maritiem onderwijs op G-O

STELLENDAM - STC heeft samen met de gemeente en verschillende partijen uit het onderwijs en het bedrijfsleven afspraken gemaakt, om het maritiem onderwijs op Goeree-Overflakkee te behouden voor de toekomst.

Al enkele jaren staat de financiële bedrijfsvoering van de maritieme opleidingen van STC te Stellendam (hierna: STC) onder druk, als gevolg van het lage aantal studenten dat instroomt. Sinds 2019 heeft STC regelmatig overlegd met verschillende betrokken partijen, maar op 25 mei jongstleden voelde het College van Bestuur van STC zich genoodzaakt om op de locatie Stellendam het eerste leerjaar 2020/2021 stop te zetten. Minder dan tien studenten hadden zich ingeschreven, verdeeld over vier opleidingen. Omdat verschillende partijen het belang om STC op Goeree-Overflakkee te behouden groot vinden, zijn er in de afgelopen tijd met hen vervolggesprekken gevoerd. Fish Auction (UFA), Visserijvereniging Zuid-West, Beroepscampus, enkele ondernemers, gemeente Goeree-Overflakkee en STC hebben nu de krachten gebundeld om de maritieme opleidingen in Stellendam te versterken.

De partijen hebben daarbij nadrukkelijk de wens uitgesproken om het eerste leerjaar van STC in 2020/2021 toch van start te laten gaan. STC heeft daarmee ingestemd en er zijn concrete afspraken gemaakt. Eén van deze afspraken is het instellen van een werkgroep. Het doel is om per 1 februari 2021 een plan te hebben voor een toekomstbestendig STC. In de gemaakte afspraken wordt ook het belang onderschreven om samen op te trekken met andere partijen op Goeree-Overflakkee. Zo neemt het GO-college deel aan de ingestelde werkgroep en er zal worden samengewerkt met de Beroepscampus die begin 2021 van start gaat.