Afbeelding
Foto:

Inzamelingsactie voor de Voedselbank door Stellendamse kerken

STELLENDAM - De drie gezamenlijke kerken van Stellendam houden in de maand oktober weer een inzamelingsactie voor de Voedselbank op Goeree-Overflakkee.


Jaarlijks is het op 16 oktober Wereldvoedseldag en op 17 oktober Wereldarmoededag, dus echt dagen om stil te staan bij onze overvloed en hiervan te delen met onze naaste. Het doel van de Voedselbanken is om voedsel in te zamelen dat anders verspild zou worden, en dat uit te delen aan mensen die dat heel hard nodig hebben. Zo is het ook een strijd tegen voedselverspilling. En in dit jaar met alle gevolgen van Covid-19 zijn er nog meer mensen dan ooit die een beroep moeten doen op de Voedselbank. Als kerken willen we ons dus zeker dit jaar ook weer inzetten om de mensen die gebruik maken van de Voedselbank te steunen. En de Voedselbank kan onze extra producten zeer goed gebruiken.

Plusmarkt Buning

Plusmarkt Buning wilde ook dit jaar weer heel graag iets betekenen voor de Voedselbank en Maarten Buning heeft op een heel creatieve manier een oplossing gevonden om dit jaar toch alle dorpsgenoten te betrekken bij de actie, nu door de beperkingen een inzameling in de winkel natuurlijk niet mogelijk is.
Dus de aftrap van de actie vindt plaats in de Plusmarkt Buning in Stellendam: Op donderdag 8 en vrijdag 9 oktober a.s. kunnen de klanten tegoedbonnen kopen bij de kassa, voor de Voedselbank. Elke bon kost 50 eurocent.
De klant kan aangeven hoeveel bonnen hij/zij wil kopen en doneert op deze manier een bedrag aan de Voedselbank. De diaconieën zullen van dat gedoneerde bedrag boodschappen doen bij de Plus voor de Voedselbank. “Een geweldig plan dus! Houdt u ook de FB pagina van PLUS Buning Stellendam in de gaten”, aldus de initiatiefnemers.

In de week daarna kunt u in de drie kerken van Stellendam terecht voor het inleveren van allerlei lang houdbare producten. Alle kerken openen hun deuren op maandagavond 12 en dinsdagavond 13 oktober tussen 19.00 uur – 20.00 uur. Dat zijn de Hersteld Hervormde Kerk aan de Voorstraat, de Hervormde Gemeente aan de Bosschieterstaat en de Gereformeerde Kerk aan de Kerkhoflaan.
Houdt u rekening bij het brengen met de 1.5 meter-regel?