Kernactiviteiten

DEN BOMMEL

Bibliotheek

Wat is het heerlijk om in de wintertijd die er weer aankomt met een boek op de bank te kruipen... Daarom is elke donderdagmiddag en -avond in gebouw 'Bij de Bron' naast de Hervormde kerk de bibliotheek open. De tijden zijn van 15.00-16.30 en van 18.30-20.00 uur. Een boek lenen kost €0.25 per week, per boek. Er staat een heerlijk kopje koffie / thee klaar met iets lekkers. De kinderen kunnen tijdens de clubavonden op maandagavond boeken komen lenen. Voor hen is het gratis. Dit is van 18.30-20.00 uur.

SOMMELSDIJK

Bingo O-G-O

Woensdag 7 oktober is er een bingo van de O-G-O. In het wijkgebouw de Zwaluw, Sperwer 55 te Sommelsdijk. Om 13.30 uur en de zaal is open om 13.00 uur. Koffie en thee is gratis bij binnenkomst. Er worden negen rondes gespeeld voor € 3.50. Daarnaast nog negen gratis prijsjes. Er zijn twee extra rondes voor € 1,00 en een verloting. Alle kaartjes worden gelijk verkocht. Vanwege het heen en weer geloop, dat is veiliger. De toegang is gratis en iedereen is van harte welkom. “Daar wij ons aan het advies van de RIVM moeten houden, vragen wij u om van te voren aan te geven met hoeveel personen u wilt komen. Wij moeten ons aan de 1.5 meter houden en kunnen niet genoeg mensen kwijt zoals we graag willen”, aldus de organisatoren. Voor het opgeven van de bingo kunt u bellen naar Riek Jordaan, tel.: 06-50285629.

MELISSANT

Jubileren in Coronatijd

Blij verrast waren ze, de leden van de Bridgeclub Melissant. Door het Coronavirus wordt er al enige maanden niet meer wekelijks gespeeld, waardoor het niet mogelijk is geweest om aan het 65-jarig bestaan van de oudste Bridgeclub op Goeree-Overflakkee een feestelijk tintje te geven. Maar zover heeft het bestuur van de vereniging het niet laten komen. Om het jubileum te vieren ontving ieder lid van de vereniging uit handen van een bestuurslid een aandenken aan het heugelijke feit in de vorm van een stevige sleutelhanger met inscriptie. De 65-jaar jonge club hoopt in januari 2021 haar speelavonden (donderdag) in het Melishof te Melissant weer opnieuw op te kunnen starten. Iedereen is welkom . Niet leden kunnen vrijblijvend met deze denksport kennismaken. Wel graag vooraf even melden dat u komt. Telefoonnummer 0187-485171 of 0641503072.

OOLTGENSPLAAT

Breicafé

Op donderdag 8 oktober a.s. is er Breicafe van 19.30-22.00 uur in ’t Centrum, Weesmolenstraat 12. Een avond gezellig haken, breien of borduren, of alleen een bakje doen. Zelf materialen meenemen. Entree is € 2,00 inclusief koffie/thee. Voor informatie kunt u bellen met Ati Verwoerd 06-40701181. Dit is een activiteit van Stichting ZIJN.

OUDDORP

Presentatie door meester Nelisse

Voor woensdag 14 oktober heeft de 55+ club in Ouddorp de heer, ‘meester’, Nelisse uitgenodigd voor een gezellige middag. Hij laat u beelden zien van Ouddorp uit vervlogen tijden, zodat u even weg kunt dromen bij die goede oude tijd. De prijs van deze bijzondere middag bedraagt € 2,- dit is inclusief een kopje koffie of thee. Om 14.00 uur bent u van harte welkom in de Dorpstienden. Aanmelden is noodzakelijk, hiervoor kunt u contact opnemen met Joke van Dam, tel. 0187 682319 of Stichting ZIJN 0187 483366 e-mail c.vermeulen@zijngo.nl. Uiteraard houdt men de coronamaatregelen in acht. U dient bij binnenkomst uw handen te desinfecteren, hiervoor staat een pompje bij de ingang en de tafels zijn zo neergezet dat 1,5 meter afstand van elkaar gewaarborgd is. Voelt u zich veilig met een mondkapje, dan kunt dat natuurlijk opzetten.

STAD AAN ’T HARINGVLIET

Gym voor 55+

Bewegen is belangrijk, zeker als je ouder wordt. Het houdt u langer fit en zelfredzaam. Botten en spieren worden sterker, de coördinatie verbetert en het bewegen heeft een gunstige invloed op diverse aandoeningen. Maar het is vooral ook leuk en gezellig, zeker als je het in groepsverband doet is het ook een laagdrempelige manier om in contact te komen met anderen. De gymles wordt gegeven door Catharina de Wit en is iedere maandag van 10.30 tot 11.15 uur. De kosten zijn € 12,00 per maand. Een ieder is welkom voor een proefles in het Trefpunt, Oranjelaan 14. Voor informatie kunt u bellen of mailen: tel. 483366 (keuze 6) e-mail m.kieviet@zijngo.nl