WK vierspanmenners in Valkenswaard afgelast

OUDDORP - Edwin van der Graaf van PSC De Dijkgraaf in Ouddorp was er helemaal klaar voor: het Wereldkampioenschap voor vierspanmenners begin deze oktobermaand in Valkenswaard. Helaas voor hem en alle andere deelnemers is op het laatste moment door verscherpte corona-maatregelen het evenement alsnog afgelast.

Door Jaap Ruizeveld

Van der Graaf had enorm uitgekeken naar het Wereldkampioenschap. “Het had een mooie afsluiting van het seizoen kunnen zijn, het mooiste evenement van het jaar”, vertelt hij. Sneu na alle zorgvuldige voorbereidingen. Een flinke streep door de rekening. De menner had speciaal twee caravanplekken besproken voor zijn grooms, waardoor ze veilig op de camping konden verblijven.

Het was sowieso vanwege de coronamaatregelen een bijzonder evenement geweest.” Met het feit dat het Wereldkampioenschap plaats zou vinden op de thuisbasis van regerend wereldkampioen Boyd Exell had Van der Graaf geen enkele moeite. “Wees blij dat iemand de organisatie op zich wilde nemen. Ook hadden wij voor het WK nog speciale mondkapjes laten maken. Valkenswaard zou een prachtige locatie zijn geweest. Alles is er top: de hindernissen, de dressuurbaan, het losrijden, parkeren. Echt WK-waardig."

In aanloop naar het Wereldkampioenschap won Van der Graaf met zijn vierspan de laatste kwalificatiewedstrijd in Kronenberg, waar hij in alle drie de onderdelen (dressuur, vaardigheid en marathon) bovenaan eindigde. Met het indoorseizoen voor de deur hoopt Van der Graaf daar nog op mooie wedstrijden. “Al blijft ook daar nu het afwachten of de echt grote wedstrijden vanwege de coronamaatregelen door kunnen gaan." Volgend jaar zomer staat het Europees Kampioenschap in Hongarije op het programma.

----------------------------------------------------------