Tweede golf

Geacht Nederland. Welkom in uw tweede golf. Na de eerste golf van ons Corona-virus, heeft u tot onze verbazing gekozen voor een tweede. Geleerde lessen over behoefte aan testen, maatregelen die de besmettingskans beperken en productie van testmateriaal werden terzijde gelegd en u drukte op de herhaalknop. Wij danken u opnieuw voor uw keuze. Wij wensen u een bevredigende ervaring en begrijpen dat uw opmerking dat het tijd was om 'de economie weer ademruimte te geven' cynisch bedoeld was. Wij hopen dat uw economie uw gevoel voor humor zal waarderen.

We bogen op een jaarlange ervaring met nu al bijna een miljoen dodelijke slachtoffers wereldwijd en vele miljoenen mensen die zeer langdurige gezondheidsnadelen zullen ondervinden. Om uw verblijf in de tweede golf aangenamer te maken en uw verwarring te beperken, herhalen wij de doelstelling van ons virus: de dood. Ons virus heeft een uitgebalanceerde verhouding tussen besmettelijkheid en dodelijkheid die voor een optimale hoeveelheid patiënten zorgt en zo het hoogst mogelijke aantal slachtoffers zal bereiken. Omdat uw onverschilligheidsniveau onverwacht hoog is, garanderen wij u een efficiënte verspreiding in uw populatie.

Voor de beste ervaring adviseren wij u om uw testbeleid te handhaven en de economische gevolgen van de eerste golf te blijven benadrukken. Hiermee leidt u de aandacht af van de verspreiding die wij in gang gezet hebben via jongeren en niet-symptomatische mensen. Ook het uitspreken van de hoop dat een vaccin niet lang op zich wachten, verlaagt de alertheid van uw bevolking. Medelijden voor sportfans en politieke verdeeldheid zijn goede manieren om de hardnekkige realisten in uw bevolking onder de knie te krijgen. Net als benadrukken hoe uitputtend de maatregelen om verspreiding te voorkomen kunnen zijn. Als uw inwoners bezorgd zijn of het laatste rondje in de cafés wel door kan gaan, is er sprake van voldoende virus-moeheid. Zorg ervoor dat uw gewantrouwde wetenschappers en onderbetaalde zorgmedewerkers als een kamp worden gezien dat de wijsheid niet in pacht heeft, zodat discussie ontstaat.

Ach, u heeft geen advies nodig. U heeft zich dit jaar als een voorbeeldig klant gedragen. Zonder u waren we allang geschiedenis geweest. Graag spreken wij onze waardering voor u uit. Houd koers en blijf onduidelijk. Publiceer niet te veel harde cijfers en houd uw GGD's in ere. Wij zullen genieten van uw persconferenties zonder inhoud, uw wachtlijsten en uw nationale trots. Laat de anderen maar praten.

Blijft u aan de lijn, wij verbreken nu de verbinding.