Bijeenkomst ‘orgelvrienden’ in Numansdorp

GOEREE-OVERFLAKKEE - Zaterdag 26 september hoopt de VVO (Vereniging Van Orgelvrienden van Goeree-Overflakkee) weer samen te komen voor een korte jaarvergadering met aansluitend een speelmiddag in de Dorpskerk van Numansdorp.

De coronacommissie van de kerk schrijft de volgende regels voor: uiteraard afstand bewaren, de kerk wordt geventileerd met open deuren, een beperkt aantal bezoekers, eigen drinken meenemen, ontsmettingsmiddelen gebruiken voor de handen, na afloop de gebruikte zitplaatsen ontsmetten. Er gaat één organist tegelijk naar boven. Deze registreert zelf. Wanneer deze weer in de kerk is kan de volgende gaan spelen. Gezinsleden kunnen wel samen naar boven en bij elkaar registreren.

Het orgel is onlangs grondig gerenoveerd door Van Vulpen Orgelbouw. Deze bouwer heeft in 1968 een nieuw orgel geplaatst in een oude zeer interessante kast: een ontwerp van Van Covelen uit 1707. De kast heeft verschillende orgels geherbergd en heeft een hele geschiedenis, maar het orgel bleek in de jaren voor 1968 niet meer te restaureren , vandaar het besluit een geheel nieuw orgel te bouwen. Met behulp van vrijwilligers uit de gemeente onder leiding van deskundige restaurateurs is het resultaat, vanuit de kerk gezien, schitterend geworden.
Aanvang 14.00 uur. Gasten altijd welkom.

Wel aanmelden voor 24 september met naam, telefoonnummer en e-mail adres via de mail : secretaris@orgelvrienden.nl of telefonisch 0187 602062