Kernactiviteiten

DEN BOMMEL

Bingo voor 55+

De plaatselijke commissie van Stichting ZIJN Den Bommel nodigt de 55-plussers uit om op donderdag 15 oktober a.s. mee te doen met een bingo. De bingo begint om 14.00 uur en kost € 5,00 en wordt gehouden in Bommelstee, Schaapsweg 34. Om ons aan het advies van het RIVM te houden vraagt men van tevoren door te geven of u alleen komt of hoeveel personen uit hetzelfde gezin komen. Opgeven kan vóór 2 oktober bij Ina Hobbel, tel.nr. 612045, 06-22 17 25 79.

DIRKSLAND

Rommelmarkt

Zaterdag 26 september start men weer met de rommelmarkt in de Victoriahal aan de Philipshoofjesweg. De markt is van 10.00 tot 15.00 uur en de toegang is gratis. Bezoekers wordt gevraagd zich aan de RIVM-regels te houden. Deze regens hangen bij binnenkomst aan de deur en er is een looproute.

GOEDEREEDE

Goeree Creatief

Op donderdag 24 september is men weer van harte welkom op de maandelijkse creatieve avond van Goeree Creatief. De avonden zijn voor iedereen toegankelijk. De kosten voor deze avond zijn € 1,-. De bijeenkomst is uiteraard volgens de geldende RIVM regels. Deze avond kunt u de voorbeelden bekijken voor de haakworkshop van 22 oktober. Oostdam is open van 19.00 uur tot 22.00 uur.

GOEREE-OVERFLAKKEE

Brandwondencollecte

Van 4 tot 10 oktober vindt de landelijke collecte van de brandwondenstichting plaats. Ook op Goeree-Overflakkee komen er dan collectanten langs de deur om uw steun en bijdrage te vragen. Helaas zijn er niet genoeg collecten en daarom een oproep om een paar uur van uw tijd te vragen in die week om zoveel mogelijk deuren langs te gaan. Een ongeluk zit in een klein hoekje. Een kleine onoplettendheid kan veel leed veroorzaken, wat vaak een hele leven gevoeld wordt. Brandwonden littekens zijn blijvend en onderzoek naar een betere behandeling blijft noodzakelijk. Daarom geef u op als collectant via www.brandwondenstichting.nl . Daar kan u zich opgeven en dan kan u vanaf 4 oktober aan de slag. Wacht niet te lang en geef u op.

digiTaalhuis

Sinds half september is het digiTaalhuis Goeree-Overflakkee weer gestart met bijeenkomsten voor volwassenen die beter Nederlands willen leren lezen of spreken. Elke dinsdag is er in de bieb in Middelharnis van 10.00 tot 11.30 uur en elke maandag van 13.30 tot 15.00 uur in de bieb in Oude-Tonge een Leescafé. Het Leescafé is voor iedereen die wil oefenen met lezen. Voor mensen die willen oefenen met praten is er het Taalcafé elke donderdag van 10.00-11.30 uur in de bieb in Oude-Tonge. Op donderdag van 13.30 tot 14.30 uur is er een online Taalcafé waar via videobellen in Whatsapp geoefend wordt. Kristi Okker, coördinator van het digiTaalhuis: ‘We zijn blij dat we weer op kunnen starten. We hebben een betrokken team vrijwilligers die staan te trappelen om weer aan de slag te gaan. Door corona werken we in kleine groepjes, zodat we de bijeenkomsten zo veilig mogelijk kunnen organiseren. Dat maakt de begeleiding nog persoonlijker. En voor mensen die echt liever thuis blijven, hebben we het online Taalcafe. De bijeenkomsten zijn gratis, iedereen is welkom. Wel graag aanmelden via whatsapp 06 25508991 of per e-mail digitaalhuis-go@bzhd.nl

HERKINGEN

Scharrelloodsje 2.0

De afgelopen weken is men in het Scharrelloodsje druk bezig geweest met opruimen en schoonmaken. Het resultaat mag er zijn en men hoopt zaterdag 26 september van 9:30 tot 12:00 uur weer de deuren te openen. "We zijn dankbaar dat u uw spullen aan ons wil doneren en hopen dat iedereen dit ook blijft doen. Hierdoor is het voor ons mogelijk om mee te blijven helpen aan de instandhouding van onze Hervormde kerk in Herkingen. We vragen met klem om bruikbare spullen alleen af te geven tijdens openingstijden. We zien ons genoodzaakt om vanaf nu alleen schone, complete spullen in te nemen en hopen op uw begrip hiervoor.Twijfelt u of we iets aannemen, neem dan van te voren contact met ons op om teleurstelling te voorkomen", aldus de organisatie.

MIDDELHARNIS

Kledingverkoop

Op zaterdag 26 september a.s. wordt opnieuw een kledingverkoop in en rond de zwarte schuur aan de Oostelijke Achterweg 74, nabij Mientjeshof, in Middelharnis gehouden. Er is een leuk en gevarieerd aanbod van dames-, heren -en kinderkleding. Ook in grote maten is er een mooie collectie. Volop keus voor kleine prijzen. Ook voor accessoires als schoenen, tassen, hoeden en sjaals kunt u op deze kledingmarkt terecht. De opbrengst is bestemd voor diverse activiteiten van de Exoduskerk. U bent van harte welkom van 9.00 tot 15.00 uur. "Wij zijn afhankelijk van het weer. Bij slecht weer kunnen wij niet voldoen aan de RIVM regels i.v.m. het coronavirus. Dus bij regen zal de verkoop niet doorgaan", aldus de organisatoren.

Bingoavond voor jong en oud(er)

De bingocommissie van Stichting ZIJN houdt op zaterdag 10 oktober een bingoavond voor jong en oud. Iedereen is vanaf 18.45 uur van harte welkom in het Wijkcentrum aan de Doetinchemsestraat 27. De eerste ronde begint om 19.30 uur. Een kopje koffie of thee wordt u gratis aangeboden. De 12 ronden bingo kosten u € 7,50, dit is inclusief twee koffieronden. Er zal ook een superronde gespeeld worden voor €1,-. En, wegens succes weer een vluggertje met grote prijs voor €1,- . Om zich aan het advies van het RIVM te houden vraagt men u van tevoren door te geven of u alleen komt of hoeveel personen uit hetzelfde gezin komen. Tel.nr. 483366 (keuze 6) of e-mail m.kieviet@zijngo.nl. Het wijkcentrum is rolstoeltoegankelijk.

Cursussen Spaans

Voor mensen die altijd al een woordje Spaans hebben willen spreken, start de Bibliotheek in Middelharnis op 5 oktober met twee cursussen Spaans. In de ochtend is er de cursus Spaans voor beginners, waarin gestart wordt met het leren kennen van de taal én de grammatica. In de avond is er de vakantiecursus Spaans, die richt op het praten van de taal en je kunnen redden als je in Spanje op vakantie bent. Voor beide cursussen zijn nog enkele plaatsen beschikbaar Aanmelden kan via de website van de bibliotheek: bibliotheekzuidhollandsedelta.nl.

Poëzie als Zeewind

Ook de Reizende Dichters voelen de maatregelen vanwege Covid19. Twee podia konden niet plaatsvinden maar deze keer - op zaterdag 3 oktober - kan het doorgaan, zij het met opgelegde maatregelen o.a. de 1,5m. Er kunnen 28 bezoekers in de foyer van Het Diekhuus en u moet u van tevoren aanmelden. Dit kunt u doen via emailadres: haan135@kpnmail.nl. Het is weer een middag vol poëzie, dit keer afgewisseld door het bijzondere Bewegingstheater Konpaku van performer John Giskes. En een open podium van 15.45. tot 16.00 uur. Het Diekhuus is te vinden aan het Beneden Zandpad 7. Aanvang: inloop 13.30 uur, aanvang 14.00 uur tot 16.15 uur. De gastheer is Herman Maas.

OUDDORP

Twee euro-actie Rommelmarkt

Rommelmarkt Van der Linde houdt een twee euro-actie. Dat betekent dat men twee grote tassen vol mag laden voor twee euro. Wat niet in de tas kan, mag weg met 50% korting. De rommelmarkt is open op woensdag en zaterdag in de loods van Bouwbedrijf Van der Linde, Zuidweg 3. Zelf tassen meenemen.

Fietstocht 55+ Club

Woensdag 30 september is het weer tijd voor de fietstocht van de 55+ club. Om 14.00 uur wordt gestart bij de Dorpstienden. Ria Akerhoek heeft een mooie route uitgestippeld. Waar naar toe, is een verassing. Scootmobielen kunnen ook deelnemen. Onderweg wordt gestopt voor koffie of thee met iets lekkers. De prijs bedraagt € 6,50 inclusief koffie met versnapering. Graag van tevoren aanmelden, dit kan bij Joke van Dam 0187 682319. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Stichting ZIJN e-mail: c.vermeulen @zijngo.nl tel. 0187 483366.

SOMMELSDIJK

Kledingbeurs

Vrijdag 9 oktober is de tweejaarlijkse kledingbeurs voor dames en kinderen. De beurst vindt niet, zoals eerder vermeld, plaats aan de Geldersedijk in Dirksland maar in de Rehobôhkerk in Sommelsdijk (Olympiaweg). De beurs is van 14.00 tot 20.00 uur. Betaling zoveel mogelijk met QR-code. Heeft u nog najaars- of winterkleding? Bel 0613420343.

STELLENDAM

Fotomiddag 55+

Voor donderdag 1 oktober organiseert de activiteitencommissie van de Stichting ZIJN Stellendam een gezellige middag. De locatie is in het Haagse Huus en is geheel volgens de richtlijnen van het RIVM. Er worden foto’s getoond van het afgelopen seizoen en er kan met elkaar een praatje gemaakt worden. Dit onder het genot van een kop koffie/thee met iets lekkers. De aanvang is 14.30 uur en de middag wordt om ongeveer 16.30 uur afgesloten. De zaal is open vanaf 14.15 uur. Bij opgave wordt om uw telefoonnummer gevraagd. Dit is verplicht. Kosten: € 3,- pp. Opgeven bij: mevr. M.v. Oostenbrugge; tel: 491653 of bij: mevr. E.S. Spahr vd Hoek; tel: 602411.