Bloemschik- en teken/knutselwedstrijd Nollestee rond Wereld Alzheimer Dag

MELISSANT - Op 19 september is het Wereld Alzheimer Dag. Het thema dit jaar is ‘Jong en Oud’. Er is op kwekerij De Nollestee in Melissant van alles te beleven deze dag. De deelnemende standhouders (25) nemen u mee in de wereld van dementie. Maar het wordt vooral een vrolijke dag met verhalen, muziek, kinderspelen en groen. Op kwekerij De Nollestee zijn veel vaste planten te koop en speciale aanbiedingen.

Ook zijn er twee leuke wedstrijden waaraan iedereen kan meedoen. Bij de bloemschikwedstrijd maakt u met eigen materialen een bloemstuk. U levert het bij De Nollestee in, met uw naam erop, op donderdag 17 of vrijdag 18 september tussen 9.00 en 16.00 uur. De bloemstukken worden beoordeeld door Bloemendag bij Evelien en door Sylvia, vrijwilliger bij De Nollestee. Er worden drie prijzen uitgereikt. De bloemstukken worden verkocht ten behoeve van de Alzheimervereniging en Stichting Nollestee.

Bij de tekenwedstrijd voor de kinderen maken de deelnemers een mooie tekening, een prachtig schilderij of knutselen ze iets bijzonders in elkaar. Lever je kunstwerk in, met je naam erop, op donderdag of vrijdag 17 of 18 september tussen 9.00 en 16.00 uur. Ze worden beoordeeld door de deelnemers. Er worden drie prijzen uitgereikt in drie leeftijdscategorieën (tot 6 jaar, 7-9 jaar, 10-12 jaar).

"We hopen dat het een mooie dag wordt voor jong en oud", aldus De Nollestee.