Een kloppend hart voor Dirksland

DIRKSLAND - Sociale contacten zijn belangrijk voor iedereen, maar het coronavirus maakt het niet eenvoudig om elkaar te ontmoeten. Daarom willen Thea Maes en Mimi van Loon uit Dirksland juist nu weer een ontmoetingsplek - een buurthuis - creƫren waar iedereen zich welkom voelt en waar voor iedereen iets te doen is.

De uitdaging is om hiervoor een goede locatie te vinden en daar wordt hard aan gewerkt. "De gemeente helpt ons hierbij", aldus de twee dames. "Ondertussen willen wij graag een aantal zaken inventariseren". Maes en Van Loon hebben daarom een aantal vragen opgesteld voor de inwoners van het dorp.

Welke activiteiten zijn er al in Dirksland en op welke locatie worden deze georganiseerd? We kennen bijv. de breiclub in Vroonlande en de wandelclub die start en eindigt bij Vroonlande. Maar er zijn waarschijnlijk veel meer activiteiten. Dat horen we graag.

Welke nieuwe activiteiten zou u graag toegevoegd zien? We willen graag een gevarieerd programma, zodat er voor iedereen iets leuks tussen zit. Laat uw fantasie de vrije loop.

Wie zou zich samen met ons in willen zetten om een succes te maken van het buurthuis?

Wat zijn de ervaringen tot nu toe en wat kan er verbeterd worden?

Ze vervolgen: "Zodra wij over een locatie beschikken, starten we met een koffie ochtend om andere mensen te ontmoeten, bij te praten met bekenden of met nieuwe mensen kennis te maken. We willen daarna samen met enthousiaste actieve inwoners structurele activiteiten organiseren, waar buurtgenoten elkaar op een actieve manier kunnen ontmoeten door samen dingen te doen die ze leuk vinden. Het buurthuis moet een plek worden waar inwoners van Dirksland elkaar op een ontspannen manier ontmoeten."

Dirkslanders die willen helpen bij deze inventarisatie en ook hun steentje willen bijdragen, of iemand kennen die dat zou willen doen kunnen zich melden bij de initiattiefneemsters. Thea Maes is bereikbaar via t.maes-lange@chello.nl en 0187-603933, Mimi van Loon is bereikbaar via mimivanloon@me.com en 06-39239444. "Bespreek ons initiatief en onze vragen met anderen en laat ons weten wat u verwacht van een buurthuis", luidt tot slot hun oproep.