Kernactiviteiten

DIRKSLAND

Geldbingo

Donderdag 17 september gaat men weer een bingo houden met mooie geldprijzen. De bingo wordt gehouden in de Victoriahal, Philipshoofjesweg 57a. Helaas gaat dit nog volgens de RIVM-regels. Dit betekent dat men zich hier voor op moet geven. Dit kan via tel.nr.: 0620213165. De zaal gaat open om 18.45 uur en men start om 19.30 uur.

GOEREE-OVERFLAKKEE

Digitaal Diabetescafé

Al die verhalen en goed bedoelde adviezen over voeding: waar moet je nu echt op letten? Moet je heel anders gaan eten en hoe zorg je dat eten leuk blijft? Deze en meer onderwerpen worden besproken tijdens het digitale diabetescafé op 24 september. Ook is er de mogelijkheid om ervaringen met elkaar uit te wisselen en vragen te stellen aan de aanwezige specialisten. Sprekers zijn: Hans de Rooij – Diabetes Vereniging Nederland en Jacqueline Lancel – Diëtiste - Careyn. Ook is er een diabetesverpleegkundige van het Weel-Bethesda ziekenhuis aanwezig. De tijd is van 19.00 tot 19.45 uur. Heeft u vragen of wilt u graag aansluiten bij deze bijeenkomst? Neem dan contact op met secretariaat@zghv.nl.. Aanmelden kan t/m 23 september. Vermeld hierbij uw naam en uw huisartsenpraktijk. Ook kunt u meer informatie over interessante bijeenkomsten terugvinden op de site www.zorggroepharingvliet.nl

Nieuwe cursussen bibliotheek

Op zoek naar een leuke creatieve of taalcursus? Kom naar de bieb. In oktober start het cursusseizoen weer in de bieb. Er zijn taalcursussen Engels, Frans, Spaans, Duits en zelfs Italiaans en Russisch! Deze cursussen starten op verschillende niveaus, van beginner tot gevorderd. Daarnaast zijn er creatieve cursussen en workshops zoals yoga, Body&Mind, schilderen of tekenen en keramiek. Hier kan iedereen aan meedoen, tijdens de lessen wordt rekening gehouden met het eigen niveau van de deelnemers. De meeste cursussen starten in de week van 5 oktober, een aantal start in november. Het complete aanbod is te vinden op de website van de bibliotheek; www.bibliotheekzuidhollandsedelta.nl

HERKINGEN

Jouw zaterdagavond!

Ben je tussen de 12 en 18 jaar? Kom je graag in contact met leeftijdgenoten? Gezelligheid, goede gesprekken, sportieve activiteiten en ook zo nu en dan de handen uit de mouwen steken?! Je bent welkom op zaterdagavond op de boerderij aan de Peuterdijk 59 te Herkingen. De avond begint om 19.30 uur en wordt afgesloten om 22.00 uur. De avonden t/m december zijn: 19 september, 10 oktober, 31 oktober, 21 november en 12 december. Deze avonden worden georganiseerd door JV de Landman. Info: https://www.facebook.com/JVdeLandman/

MELISSANT

Koffie ochtend 55+

Donderdag 24 september is er een gezellige koffieochtend in de Melishof. Komt u ook een bakkie doen? En een praatje of spelletje? Na een aantal maanden van stilstaan vanwege corona, kan er weer naar de Melishof gegaan worden.Wel vraagt men de bezoekers zich hiervoor op te geven. Dit kunt u doen bij: Dirk en Elly Spahr van den Hoek; tel: 604211. Entree is: € 3,- . dit is koffie/thee inclusief met wat lekkers. De koffieochtend is tussen 10.00 en 12.00 uur.

MIDDELHARNIS

Openingstijden kringloop Woord en Daad

Na de sluiting van enkele maanden draait de kringloopwinkel van Woord en Daad weer volop. De openingstijden zijn na de corona-sluiting aangepast van woensdag t/m zaterdag van 13.00 tot 16.00 uur. De ochtenden worden nu gebruikt om voorbereidende werkzaamheden te doen, zodat er tijdens openingstijden minder vrijwilligers op de vloer zijn. "Het wonderlijke is, dat er met minder openingsuren een normale weekomzet wordt gemaakt. De verloren gegane omzet kan niet meer worden ingehaald, ondanks dit gegeven heeft de winkel tot nu toe ongeveer € 50.000,00 nettoresultaat behaald. De projecten in Ethiopië en Tsjaad kunnen toch op een behoorlijke sponsoring rekenen", aldus de organisatie. De seizoenen gaan weer wisselen, wat ook weer veel werk is voor de vrijwilligers.Om ruimte te maken gaat de resterende kleding van 16 t/m 26 september in de uitverkoop voor € 1.00 per stuk. Woensdag 30 september start de verkoop van winterkleding, hoeden, tassen en schoenen. Bruikbare spullen kunnen tijdens openingstijden worden ingeleverd aan de zijkant van de winkel.

NIEUWE-TONGE

Inloopmiddag in Ons Dorpshuis

Dinsdag 22 september organiseren inwoners van Nieuwe-Tonge in samenwerking met Stichting ZIJN, Ons Dorpshuis en de Dorpsraad een inloopkoffiemiddag. Bij voldoende belangstelling is het de bedoeling deze inloop twee keer in de maand te organiseren. U bent van harte welkom in Ons Dorpshuis van 13.30 tot 14.40 uur. “We hopen op een gezellige middag waar u elkaar kunt ontmoeten, een praatje kunt maken en natuurlijk en kopje koffie of thee kunt drinken. Natuurlijk met inachtneming van de maatregelen van het RIVM. U kunt u handen ontsmetten en we houden anderhalve meter afstand van elkaar. We stellen het op prijs wanneer u zich van te voren aanmeldt”, aldus de organisatie. Aanmelden kan bij Monique Vlaar tel. 06 30074895. Voor meer informatie kunt u mailen naar c.vermeulen@zijngo.nl

Zendingsavond

Woensdagavond 23 september hoopt de commissie Zending en Evangelisatie Nieuwe-Tonge een zendingsavond te houden. Erik Ju zal deze avond op een interactieve manier spreken over het werk dat hij en zijn vrouw Margriet deden in Malawi. In het voorjaar van 2017 is Erik Ju samen met Margriet uitgezonden door de ZHHK om daar de synode van de Reformed Presbyterian Church (RPC) te begeleiden naar een zelfstandige gemeente. U wordt van harte uitgenodigd om aanwezig te zijn. De avond begint om 20.00 uur en zal geopend worden door ds. T.A. Bakker. Vanaf 19.30 uur is er inloop met koffie/thee. Om een plaatsje te garanderen is aanmelding noodzakelijk. Dit kan met vermelding van het aantal personen via een berichtje aan commissieZENT@gmail.com of via 06-27340923. Als u niet aanwezig kunt zijn, kunt u meekijken als u wilt. Ga dan naar www.hhgnieuwetonge.nl en klik op de link op de homepage.

Spullen uit grootmoeders tijd

Zaterdag 19 september is weer verkoop van spullen uit grootmoeders tijd. Zoals emaille, veel in reseda groen en grijs gewolkt, is weer binnengekomen. Verder veel zinken voorwerpen, keulse potten, ruime keuze, mooie kruidenkastjes en nog veel meer. Men vraagt de voorgeschreven afstand van 1.50 meter in acht te nemen. Locatie; Molendijk 140 Nieuwe-Tonge van 10:00 -15:00 uur. Ook op afspraak bent u van harte welkom. Jan Nijssen 0187 651638.

OUDDORP

Najaarsfair Adullam

Vanwege het coronavirus kan het comité Adullam geen najaarsfair houden in het dorp. Daarom organiseert men een kleine verkoping op 19 september op het erf van Thijs Grinwis Hermansweg 23 in Ouddorp. Van 9.30 tot 15.00 uur. Men verkoopt o.a. Kruiden, snoep, kaarten, speelgoed, bolchrysanten, kidsmode Bubo baby- en kinderkleding, boerenkaas van fam. van Schaik. Ook kunt u een kopje koffie en thee komen drinken. “We hopen weer veel mensen te ontmoeten die onze gehandicapte medemensen willen helpen steunen door hun aankopen”, aldus de organisatie. Inlichtingen bij Hester Grinwis, telefoon: 06-19153606.

Scoutfair 2020

Voor zaterdag 19 september organiseert Scouting Jan Joosten weer de jaarlijkse Scoutfair. Ieder jaar is dit weer een groot feest met allerlei activiteiten en lekker smikkelen. Van 10.00 uur tot 14.00 uur zijn er weer verschillende activiteiten en een rommelmarkt waar u tweedehands of zelfgemaakt spullen kunt kopen. Hiernaast is er ook van alles te eten; uiteraard volgens de richtlijnen om mee naar huis te nemen. Iedereen is welkom op zaterdag 21 september van 10.00 uur tot 14.00 uur op het terrein van Scouting Jan Joosten aan de Hofdijksweg 44a in Ouddorp (bij de voetbalvelden).

OUDE-TONGE

Kleding voor Uzon

Zaterdag 19 september zamelt de werkgroep Uzon van de Hervormde Gemeente weer kleiding voor Uzon. Dit gebeurt op het inzameladres aan de Capelleweg (bij het AVK-terrein). Van 9.30 uur tot 11.30 uur staat men klaar om uw schone, goed bruikbare kleding in ontvangst te nemen. Natuurlijk moeten daarbij wel de huidige regels vanwege het coronavirus worden opgevolgd. Omdat de ruimte voor de loods beperkt is (maximaal 3 auto's) wordt gevraagd het bezoek zo kort mogelijk te houden, kom alleen, kom niet bij gezondheidsklachten, houdt 1,5 meter afstand, lever uw kleding in op de daarvoor aangewezen plaats en breng de verkeersveiligheid niet in gevaar. Twijfelt u aan de bruikbaarheid van uw kleding of heeft u vragen,neemt u dan contact op met dhr. A. Klem. Zijn telefoonnummer: 641304. Graag vrijdagavond bellen tussen 19.00 en 20.00 uur. Er staat een collectebusje voor uw (vrijwillige) bijdrage in de transportkosten.

Open Schuur

Zaterdag 19 september wordt er weer Open Schuur gehouden bij Houweling Meubelen aan de Langeweg 41a. U kunt van 10.00 tot 15.00 uur zonder afspraak komen kijken. De RIVM-regels worden toegepast. Er zijn heel veel kleine spullen te koop, zoals: (oude en nieuwere) glazen, serviezen, borden, bestek, lampen, tafeltjes, schilderijtjes, spiegels, kop-en-schotels, van allerlei huisraad, brocante, enz. Tegelijk kunt u ook een kijkje nemen in de loods met grotere meubelen, zoals eiken en grenen kasten, tafels, banken, stoelen enz. Ook zijn er veel boeken en kledingstukken.

SOMMELSDIJK

Bingo De Zwaluw

Zaterdag 19 september is er weer bingo bij wijkvereniging de Zwaluw in Sommelsdijk. Neem uw oude stempelkaart mee, want daar krijgt u een extra kaartje voor. Men volgt de richtlijnen van het RIVM en kunnen maximaal 50 personen kwijt. Om teleurstelling te voorkomen is opgeven van tevoren noodzakelijk. Dit kan via: Angelina 06-20400130, Yvet 06-53148078, Ellen 06-28755466. Zaal open 19.00 aanvang 19.30 uur.

Kledingbeurs MAF

Vrijdag 9 oktober is er van 14.00 tot 12.00 uur de kledingbeurs met mooie dames- en kinderkleding. De opbrengst is t.b.v. Stichting MAF, en dan in het bijzonder voor het werk van Fam. Breen. Deze beurs zal gehouden worden in de Rehobôthkerk aan de Olympiaweg 44. Heeft u nog mooie najaars- of winterkleding in te leveren voor verkoop? Bel ons! 0613420343.

STELLENDAM

Cakeverkoop

Voor zaterdag 26 september organiseert de Activiteitencommissie van de Hersteld Hervormde Gemeente een cakeverkoop. De verkoop is van 9.00 tot 10.30 uur: De verkoop wordt georganiseerd met medewerking van cakebakkerij en vindt plaats in de Beth-El kerk aan de Voorstraat. Er is keuze uit vier soorten cake: roombotercake, boluscake, browniecake en marmercake. De cake kost € 3,50 per stuk en 3 stuks voor € 9,00. Bestellingen kunnen tot en met 19 september a.s. gedaan worden via de mail diana_kievit@hotmail.com. Bij het ophalen van de bestelde cake op zaterdag 26 september a.s. tussen 9.00 en 10.30 uur in de Beth-El Kerk vraagt men de coronamaatregelen in acht te nemen en alleen met gepast geld te betalen.

Autowasactie

Op zaterdag 26 september wordt op het kerkplein van de Beth-El kerk aan de Voorstraat een autowasactie gehouden van 9.00 tot 12.00 uur. Voor 7,50 euro per auto kunt u uw auto laten wassen op het kerkplein. Voor deze actie hoeft u zich niet vooraf aan te melden. Volg de aanwijzingen van de 'autowassers' op het kerkplein. Graag gepast betalen. Dit is een activiteit van de Hersteld Hervormde Gemeente.