Marije Weenink is terug op Goeree-Overflakkee (Foto: Joop Grootenboer).
Marije Weenink is terug op Goeree-Overflakkee (Foto: Joop Grootenboer). Foto: Joop Grootenboer

Fluitiste terug op eigen bodem

DIRKSLAND - De in Dirksland geboren en getogen fluitiste Marije Weenink heeft na het afronden van haar studie de weg naar haar “roots” weer gevonden. Sinds januari bewoont zij met haar Maarten een karakteristieke dijkwoning in Zuidzijde.

Marije is ooit met fluitlessen begonnen bij de muziekschool Goeree Overflakkee (nu muziekgebouw). In die periode heeft zij ook het inmiddels helaas ter ziele gegane jeugdsolistenconcours van Melissant op haar naam geschreven.

Daarna is het hard gegaan . Zij was onder meer prijswinnaar van het EMG muziekconcours. Hieruit vloeide ook een CD-opname voort, waarbij Marije op de piano werd begeleid door Eline de Gast uit Sommelsdijk (inmiddels ook aan het conservatorium afgestudeerd). Op het bekende Prinses Christina Concours won zij de prijs voor de beste vertolking van een Nederlandse compositie.

Marije is na haar middelbare schooltijd op de PM van het eiland vertrokken. Zij is haar bachelor studie fluit begonnen aan het koninklijk conservatorium in Den Haag, en is toen ook in Den Haag gaan wonen. Daar is zij ook blijven wonen tijdens haar Masterstudie aan het Conservatorium van Amsterdam, die zij in 2019 heeft afgerond met een fantastisch resultaat.

Inmiddels heeft zij een lesprakrijk aan het VAK Centrum voor de Kunsten te Delft, en werkt als freelancemusicus door heel Nederland, van het Concertgebouw tot theatervoorstellingen en musicals. Ook maakt zij deel uit van het fluitsextet “6Sense”.

De culturele sector heeft het zwaar als gevolg van de coronamaatregelen. Helaas zijn de meeste optredens voor Marije nu ook geannuleerd. Maar lesgeven doet ze gelukkig graag, en daar wil ze ook op Goeree-Overflakkee mee gaan starten. Het is voor beginnende en gevorderde dwarsfluitspelers nu ook mogelijk om les te krijgen van Marije. Zij kan hiervoor het oefengebouw van muziekvereniging Amacitia aan de Nijverheidsweg 3 te Dirksland gebruiken.

Voor informatie of een proefles kunt u contact opnemen met Marije op telefoon 06-83138453 of een email naar marijeweenink@live.nl
Zie ook www.marijeweenink.com voor meer informatie.