Afbeelding

Boogschutters en schapendrijvers op kasteelberg Spreeuwenstein

OUDDORP – Open Monumentendag op zaterdag 12 september is een goede gelegenheid om eens een kijkje te nemen op kasteelberg Spreeuwenstein in Ouddorp. Niet alleen om de eeuwenoude resten te bekijken, maar ook om onder anderen boogschutters en schapendrijvers aan het werk te zien.

Spreeuwenstein is een merkwaardige verhoging in het Ouddorpse landschap, om precies te zijn op de kruising Bosweg-Steenweg. Hier stond ooit een mottekasteel. De eigenaren willen deze unieke historische plek herkenbaar en beleefbaar maken voor het publiek.

Herkennen en beleven is in ieder geval mogelijk op Open Monumentendag. Dan is iedereen van 10.00 tot 16.30 uur welkom op de kasteelberg. Er is meer informatie beschikbaar over het verleden van Spreeuwenstein. Dit aan de hand van de uitkomsten van een onderzoek, dat archeologisch bureau RAAP in samenwerking met historische vereniging De Motte in 2017 heeft uitgevoerd.

Daarnaast luisteren de eilandelijke boogschutters de open dag op. Zij geven demonstraties en dagen bezoekers uit om ook zelf eens een pijl richting roos te schieten.

Zelf schapen drijven kan ook, want dit jaar is ook Northernlake Shepherds uit Melissant aanwezig. Northernlake Shepherds heeft zich bekwaamd in het houden en drijven van schapen, en verzorgt ook demonstraties.

Bezoekers kunnen ook meer te weten komen over het houden van bijen. Er is namelijk een imker aanwezig die uitleg geeft en lokaal geslingerde honing verkoopt. Op Spreeuwenstein staan al enkele jaren bijenkasten.