GOEDEREEDE

Goeree Creatief

Op donderdag 27 augustus bent u weer van harte welkom op onze maandelijkse creatieve avond. Deze avonden zijn voor iedereen toegankelijk. De kosten voor deze avond zijn € 1,-. De bijeenkomst is uiteraard volgens de geldende RIVM regels. “Wij hopen u in goede gezondheid weer te ontmoeten met uw eigen werkstuk”, aldus de organisatie. Oostdam is open van 19.00 uur tot 22.00 uur.

GOEREE-OVERFLAKKEE

Bewegen Stichting ZIJN

Stichting ZIJN organiseert 'gym 55+' in Ooltgensplaat, Nieuwe-Tonge en Oude-Tonge. In september beginnen de lessen weer. “Bewegen is belangrijk, zeker als je ouder wordt. Het houdt u langer fit en zelfredzaam. Botten en spieren worden sterker, de coördinatie verbetert en het bewegen heeft een gunstige invloed op diverse aandoeningen. Maar het is vooral ook leuk en gezellig, zeker als je het in groepsverband doet is het ook een laagdrempelige manier om in contact te komen met anderen”, aldus de organisatie. De gymlessen worden gegeven door Catharina de Wit. Ooltgensplaat: iedere maandagmorgen van 9.45 tot 10.30 uur. Nieuwe-Tonge: iedere maandagmiddag van 13.30 tot 14.15 uur. Oude-Tonge: iedere donderdagmiddag van 15.45 tot 16.30 uur. In Oude-Tonge wordt iedere dinsdagmorgen ‘internationale dans’ gegeven, van 9.45 tot 10.30 uur gegeven door Catharina de Wit. Hier kunt u zonder partner aan deelnemen. Natuurlijk worden de richtlijnen van 1,5 meter in acht genomen. Wie aan de lessen wil deelnemen kan bellen of mailen naar Stichting ZIJN, het Wijkcentrum: tel. 483366 (keuze 6) of e-mail m.kieviet@zijngo.nl

Aanmelding Projectorkest

Om het tweede project september 2020 van start te laten gaan, heeft het projectorkest extra aanmeldingen nodig. Bent u die muzikant die al jaren een instrument bespeeld, maar geen zin heeft om zicht te verbinden aan een muziekvereniging, dan is het projectorkest de perfecte match. 24 september wil men starten met het tweede projectorkest. Er zijn gezamenlijk 8 tot 10 repetities en 1 tot 2 uitvoeringen. Alle repetitie en uitvoeringen datums staan vermeld op de website van projectorkestGO.nl. Men is op zoek naar instrumenten die in een HaFaBra bezetting spellen, denk aan: klarinetten, basklarinet, fluiten, fagot, trompetten, bas, euphonium/ Bariton en slagwerkspelers. De kosten per project zijn € 50,-. Opgeven via projectorkest.nl Het projectorkest is tot stand gekomen door een initiatief van muziekvereniging Apollo Nieuwe-Tonge.

HERKINGEN

Scharrelloodsje

Zaterdag 29 augustus zullen ook de deuren van het Scharrelloodsje weer geopend zijn. Na lange tijd hopen we dat we weer veel bekende gezichten zullen zien in het kleinste kringloopwinkeltje van Flakkee aan de Scharloodijk achter de Hervormde Kerk. Geopend van 9:00 tot 12:00 uur.

MIDDELHARNIS

Goederen voor Roemenië

Na een aantal maanden niet in te zamelen, hoopt Stichting Oost Europa werkgroep, in afwachting wat het RIVM aangeeft, op zaterdag 5 september weer goederen in te zamelen. Zij zamelen goede schone en nog bruikbare kleding en nog tal van andere zaken (zie website). De inzameling is aan de Industrieweg 17 in Middelharnis van 09.30 tot 11.30 uur. De organisatie laat met nadruk weten dat zij de huidige regels vanwege het coronavirus opvolgt: Kom beslist niet als u gezondheidsklachten heeft. “Wij vragen uw begrip voor het volgende: de ruimte om te parkeren is beperkt volg daarom de instructie op van de regelaars, kom alleen, houdt het bezoek kort, houdt 1,5 meter afstand, lever uw kleding en andere spullen in op de aangegeven plaats. denk aan de verkeersveiligheid. Laten wij rekening houden met elkaar, denk aan uw en onze gezondheid. Ook onze inkomsten blijven door het coronavirus ver achter in vergelijk met het afgelopen jaar, daarom doen wij een dringend beroep op u om een (vrijwillige) bijdrage te leveren in de bus die op de tafel staat. Een transport kost € 2.500,-“. Voor u iets aanlevert kijk dan eerst op de website www.oosteuropa-werkgroep.nl of er wijzigingen zijn. heeft u nog vragen tel: 06-27590230.

OOLTGENSPLAAT

Chinees eten voor 55+

Het bestuur van Stichting ZIJN 55+ Ooltgensplaat nodigt de 55-plussers uit om op vrijdag 11 september deel te nemen aan een heerlijke Chinese maaltijd. Vanaf 17.00 uur bent u welkom in ’t Centrum, Weesmolenstraat 12. Kosten € 15,00 voor de maaltijd en € 1,00 voor de verloting (3 lootjes) . Aanmelden bij Ati Verwoerd 06 40 70 11 81, vóór vrijdag 4 september.