Bij het ongeval op de Oudelandsedijk waren veel hulpdiensten aanwezig. Foto: Flakkeenieuws.nl
Bij het ongeval op de Oudelandsedijk waren veel hulpdiensten aanwezig. Foto: Flakkeenieuws.nl Foto:

Ongeluk Oudelandsedijk kost twee dodelijke slachtoffers

DIRKSLAND – Vrijdagavond 21 augustus om iets over 22.00 uur vond er een ongeval plaats met dodelijke afloop op de Oudelandsedijk. Twee auto’s botsten frontaal tegen elkaar aan, waarbij twee dodelijke slachtoffers te betreuren zijn. Een 23-jarige man, vermoedelijk een van de bestuurders van de auto’s, is kort daarna aangehouden op verdenking van rijden onder invloed.

Door Erwin Guijt
Foto: Flakkeenieuws

De hulpdiensten rukten massaal uit: naast de brandweer en vier ambulances werd ook de traumahelikopter ingeschakeld. De dijk werd afgezet en onmiddellijk eerste hulp verleend. Een van de voertuigen belandde in het water naast de dijk. Een duikteam van de brandweer is ingezet om te zoeken naar slachtoffers. Getuigen wisten te melden dat de motor van de auto aan de overkant van de sloot lag. De andere auto crashte tegen een boom.

Reanimeren

Beide auto’s droegen een Pools kenteken en ook de beide doden, van 31 en 38 jaar, hebben een Poolse nationaliteit. Vermoedelijk was een van hen afkomstig uit Nieuwe-Tonge. Een van de slachtoffers was door de klap in het water terechtgekomen. Hij is nog geprobeerd te reanimeren, maar dat mocht helaas niet meer baten. De politie doet nader onderzoek naar de toedracht van het ongeval. Het ongeval vond plaats op een recht stuk weg tussen Franzen Landbouw en de Watertoren.

Het is het tweede dodelijke ongeval op het eiland. In maart dit jaar verongelukte een 19-jarige man uit Melissant. Zijn eveneens 19-jarige passagier raakte bij het ongeluk zwaargewond.