Afbeelding
Foto: Adri van der Laan

Wie damt er mee?

SOMMELSDIJK/MIDDELHARNIS - Maandag , 21 september is het weer zover. De dammers van Denk en Zet zien er na een periode van rust en onderbreking vanwege het virus naar uit weer van start te gaan.

“Dammen op maandagavond in de Staver is gezellig. Het is een sport, waarbij je je hersens traint; een sport waarbij je niet al op jeugdige leeftijd wordt afgeschreven, maar die je tot in je negentigste kunt blijven beoefenen. Het is een sport , waarbij je moet denken, er komen geen gemene trucjes bij voor, er is geen sprake van venijnig natrappen, geen gele en rode kaarten, wel een beetje inzet. Er is eigenlijk maar één probleem: je kunt er niet rijk mee worden, maar daar geven de dammers niet om. Het gaat bij hen om de sport, niet om het geld”, aldus een lid van Denk en Zet.

Denk en Zet telt leden die al meer dan 40 jaar lid zijn. Maar de dammers kijken uit naar wat nieuwe leden, zowel huisdammers als huisdamsters.
Men weet dat er op het eiland heel wat huisdammers zijn. Deze zijn van harte welkom. “Ga niet van de gedachte uit, dat er op Denk en Zet alleen maar profs in het dammen lid zijn. We zijn gaarne bereid om mensen, die zich met deze prachtige denksport nog wat willen gaan bezig houden op weg te helpen.

Wie aarzelt, maar graag wil weten hoe alles reilt en zeilt, is hartelijk welkom in de voorzaal van de Staver in Sommelsdijk op maandagavond, 14 september om acht uur. Dan houden we een open damavond, waarbij iedereen hartelijk welkom is . Op 7 september is de jaarlijkse jaarvergadering. Daar komen allerlei zaken aan de orde, daar kun je een indruk krijgen hoe alles reilt en zeilt, daar is ook iedereen welkom, maar dat is niet zo interessant. Precies een week later is dus de open damavond, voor iedereen interessant.

Wie vragen heeft of al een besluit heeft genomen, kan dit laten weten aan Bram Jelier, telefoon: 06-23373997, of via de email: a.jelier@hetnet.nl

"Er is geen leeftijdsgrens, niet naar beneden en ook niet naar boven. Er is voor gezorgd dat besmetting is uitgesloten. We hopen: Tot ziens!"