Afbeelding
Foto:

Oogcafé Oogvereniging verhuist van Middelharnis naar Melissant

GOEREE-OVERFLAKKEE - Op donderdag 27 augustus 2020 opent het Oogcafé Goeree-Overflakkee haar deuren tussen 14.00 en 16.30. Het café is verhuisd naar de Melishof in Melissant.

De afgelopen maanden heeft het hele land in het teken gestaan van de coronacrisis. Ook op Goeree-Overflakkee heeft het coronavirus een grote impact gehad op de bevolking, waaronder de bezoekers van het Oogcafé van de Oogvereniging. Om de veiligheidsmaatregelen en de 1,5 meter afstand te kunnen waarborgen, moest het Oogcafé in eerste instantie uit haar vertrouwde lokaal verhuizen binnen het Wijkcentrum Middelharnis, naar de grote zaal. Wanneer het oogcafé na de zomerperiode weer al haar bezoekers mag verwelkomen, zou deze zaal helaas ook te weinig ruimte bieden. Omdat het men geen bezoekers teleur wil stellen, is op zoek gegaan naar een andere locatie en gevonden bij Buurtcentrum de Melishof in Melissant. Buurtcentrum Melishof is gevestigd aan de Binnenweg 59 -61, 3248 AE, te Melissant. Ook is de naam Oogcafé Goeree Overvlakkee weer in gebruik genomen. Voor aanmelding en meer informatie kunt u contact opnemen met Leo Wessel via bijeenkomstenZH@oogvereniging.nl of 06-48326101.

Eerstvolgend Oogcafé

Donderdag 27 augustus is de eerste bijeenkomst in de Melishof, tussen 14.00 en 16.30 uur, inloop vanaf 13.30 uur. Het thema van deze bijeenkomst is ‘even bijkletsen na de zomervakantie’, oftewel wat heeft iedereen in de 6 weken gedaan? Uiteraard is er voor de mensen, die nooit in de Melishof zijn geweest, ruimte het gebouw en zaal te leren kennen. Ook wordt er bijgepraat over corona en de agenda voor de tweede helft van 2020 wordt onder de loep genomen.

Het oogcafé

Elke 2e en elke 4e donderdag van de maand zullen er bijeenkomsten plaatsvinden tussen 14.00 en 16.30 uur. Mensen met een oogaandoening, maar ook familie en vrienden van de doelgroep blinden en slechtzienden, zijn van harte welkom op één van de bijeenkomsten. U kunt zich aanmelden via de Oogvereniging op het e-mailadres bijeenkomstenZH@oogvereniging.nl. Bovendien kunt u telefonisch contact opnemen met Leo Wessel op telefoonnummer 06-48326101, of met Anneke Mastenbroek op telefoonnummer 06-83070425. De kosten voor het oogcafé bedragen 3,00 euro per persoon voor twee kopjes koffie, dan wel thee.

Dankwoord

Als laatste wil Oogcafé de medewerkers van het Wijkcentrum Middelharnis, bedanken voor het onderdak bieden aan onze doelgroep. Wij hebben bijna 2 jaar met heel veel plezier, gebruik mogen maken van de faciliteiten en de gastvrijheid. De koffie en thee stond altijd op tijd klaar en de communicatie tussen de coördinatoren van het oogcafé en Stichting Zijn was altijd spontaan en correct.

Lid worden

Krijgt u te maken met verminderd zicht als gevolg van een oogaandoening en bent u nog geen lid van de Oogvereniging? Zou u dit wel willen omdat u bijvoorbeeld vragen heeft over uw oogaandoening of behoefte heeft aan contact met mensen die weten hoe u zich voelt zoals bij het Oogcafé? Ga dan naar https://www.oogvereniging.nl/vereniging/word-lid/.