Afbeelding
Foto:

Jongeren slapen in dozen en laten zich sponsoren

DEN BOMMEL - Vrijdagavond 28 augustus verandert het voetbalveld van Sportpark De Kruus in een krottenwijk. Zo’n 15 tot 20 jongeren slapen die nacht in zelfgebouwde hutten van karton en plastic. De kerken van Den Bommel en het Jongerenwerk van Stichting Zijn organiseren samen deze Nacht Zonder Dak.

"Naast dat dit een erg leuke activiteit is willen we jongeren ook laten ervaren wat het is om buiten te moeten slapen. Ze laten zich dan ook sponsoren om geld op te halen voor straatjongeren elders op de wereld", aldus de organisatie.

Met deze actie helpt christelijke hulp- en ontwikkelingsorganisatie Tear straatjongeren in Bolivia, Kenia en India een toekomst op te bouwen. Iedereen van 11-99 jaar uit de omgeving is welkom! Ben je jonger, dan mag je samen met een volwassene ook meedoen. Doe je niet mee maar ben je wel nieuwsgierig wat we doen? Kom gerust even kijken. Tijdens de Nacht Zonder Dak worden diverse spellen georganiseerd met behulp van GOsport en met dank aan de dorpsraad. Wil je ook meedoen? Opgeven kan bij Elycia van St. Zijn, tel 06 868 936 36 of Ariëtte Hage, tel 06 510 156 49 of per mail: jetbommel@gmail.com.