Afbeelding
Foto:

Muziek op de Buutenplaets

OOLTGENSPLAAT – Vanwege de coronamaatregelen zijn er niet veel evenementen op het eiland. Toch is op de Buutenplaets bij Sluishaven een leuk ‘coronaproof’ activiteitenprogramma samengesteld voor jong en oud. Denk daarbij aan sport, workshops, natuurexcursies en muziek. Dit laatste staat aanstaande zaterdag 22 augustus op het programma. De muziekgroep Taylor Made geeft om 15.00 uur een optreden onder de naam ‘Kan het nooit een keer normaal?’ Iedereen is welkom om dit gratis bij te wonen. Echter, er worden maar 150 personen toegelaten. Wees er dus op tijd bij.

Door Mirjam Terhoeve

Het activiteitenprogramma op de Buutenplaets is een experiment dat de omslag van aanleg van de natuurspeeltuin naar ontwikkeling van gebruiksmogelijkheden markeert. Dit wordt ondersteunt door de gemeente Goeree-Overflakkee. Ook is er een samenwerking met de dorpsraad van Ooltgensplaat. Het programma begint met muziek door Taylor Made, een gelegenheidsband met onder andere Liam Noordzij uit Oude-Tonge.

Gelegenheidsoptreden

Liam Noordzij is blij om weer eens te kunnen optreden. “Normaal gesproken ben ik samen met Brandon Taylor eigenaar van theatergroep Taylor Made en geven we voorstellingen, die we zelf schrijven”, zegt hij. “Deze gaan veelal over het leven zelf. In onze laatste voorstelling maken we een levensreis door de ogen van een klein meisje en beleven vreugde verdriet, rouw, racisme, liefde, enzovoort. Ja, eigenlijk alles wat mensen in hun leven mee kunnen maken en voor velen dus zeer herkenbaar is. Dit alles met een lach en een traan, maar vooral ook met de boodschap om later nog eens na te denken over bepaalde zaken. Tijdens deze voorstellingen, die bestaan uit zowel tekst als muziek, worden we altijd bijgestaan door verschillende collega’s. We geven lokaal talent immers ook graag een kans om ervaring op te doen.
Helaas liggen alle voorstellingen momenteel stil door de corona, maar samen met collega’s en vrienden, in de leeftijd variërend van 11 tot 28 jaar, hebben we daarom voor zaterdag de 22e een gelegenheidsband samengesteld. Onder de naam ‘Taylormade en the five who said Yes!’ hopen we het publiek een uurtje te vermaken met de liedjes en teksten uit onze eigen shows”.

Verhalenbundel

Liam zelf heeft van de coronatijd gebruik gemaakt om zich te richten op zijn andere hobby; ‘schrijven’. “De voorstellingen lagen plots allemaal stil en nu kreeg ik daar eens tijd voor”, beaamt hij. “Schrijven vond ik altijd al leuk. Ik zette regelmatig mijn gedachtes op papier en liet ze dan weleens lezen aan anderen. Daarop kreeg ik zoveel positieve reacties, dat ik besloot er mee door te gaan en ze te bundelen. Hoewel het heel persoonlijk is, zijn ze voor heel veel mensen herkenbaar. In deze bundel vertel ik bijvoorbeeld over mijn overstap van de middelbare school, het Helinium, naar de universiteit en daaraan gekoppeld, het verlaten van het ouderlijk huis om op kamers gaan wonen in Rotterdam. Ik vond dat heel lastig en had veel moeite om te wennen. Het hielp me om het van me af te schrijven. Nadat ik het anderen liet lezen, merkte ik hierin niet alleen te staan. Dat er meer mensen zijn die daar moeite mee hebben. Vooral als ik onder de douche stond, gingen mijn gedachten alle kanten op. Mijn 130 pagina’s tellende bundel heet dan ook 'De Douche’ en bevat zo’n 30 verhalen, verdeeld in thema’s als bijvoorbeeld geloof en liefde. Een drukkerij in Rotterdam, die jongeren graag de kans geeft om hun talent te ontwikkelen, wil het voor me uitgeven. Dat is natuurlijk geweldig. Begin september komt het uit. Ik ben heel benieuwd naar het resultaat”.

Informatie publiek

Momenteel repeteert Liam samen met zijn vrienden nog druk voor het optreden van aanstaande zaterdag. Ze hopen er een leuke middag van te maken voor het publiek. Vanwege corona gelden er aangepaste regels. Er worden maximaal 150 personen toegelaten: wie het eerst komt, wie het eerst maalt. Aanmelden op het evenement op de Facebookpagina wordt aangeraden (hoewel dit geen reservering inhoudt). Bij de entree dienen contactgegevens achtergelaten te worden en een hospitality-team help bezoekers om afstand te bewaren. De Buutenplaets kent een beperkt aantal zitplaatsen, bezoekers wordt geadviseerd hun eigen strandmeubilair mee te brengen. Bij slecht weer wordt uitgeweken naar het paviljoen.

Zie voor meer informatie de Facebookpagina van De Buutenplaets.
Mensen die interesse hebben in de verhalenbundel van Liam, kunnen contact met hem opnemen via liam.noordzij@live.nl of via de Facebookpagina van Liam zelf.

Afbeelding