Reactie gemeente Goeree-Overflakkee

In het kader van hoor- en wederhoor vroeg Eilanden-Nieuws ook een reactie van de gemeente Goeree-Overflakkee. “De gemeente is bekend met de wateroverlast in de Westelijke Achterweg in Middelharnis. Het probleem komt doordat de Westelijke Achterweg één van de laagst gelegen punten van het dorp is. Op Goeree-Overflakkee zijn meer van deze kwetsbare locaties. Bij hevige regenval stroomt het hemelwater vanuit omliggende straten naar die straat."

“De afgelopen jaren is er veel gedaan om de problemen te verminderen. Zo is in het gebied Hoflaan en omgeving riolering in 2018 vervangen en verbeterd, ook is de riolering in de Bernhardlaan/Steneweg vergroot. Ook in de komende periode zijn er werkzaamheden aan de riolering in de omgeving gepland."

“Natuurlijk snappen we de frustratie van de inwoners, ook omdat dit een kwetsbaar punt op het gebied van waterafvoer blijft. Als er veel water in korte tijd valt (en dat gebeurt steeds meer door de klimaatverandering), dan kan het water niet snel weg. Daar komt bij dat niet alle aanpassingen zichtbaar zijn voor deze bewoners."

Dit betreft de eerste, korte reactie. In een later stadium zal deze krant met de verantwoordelijk wethouder in gesprek gaan over de situatie in de Westelijke Achterweg, de staat van de riolering op het hele eiland en hoe de gemeente zich in het algemeen voorbereidt op extremer weer.