Zomervakantie

Het is weer zover, de zomervakantie. Waarschijnlijk één met zon, zee en strand en één waarin we met het gezin samen zijn en leuke activiteiten ondernemen. Mogelijk dit jaar wel iets anders dan we gewend zijn. Want hoe we dit jaar vakantie vieren daar moeten we nog even goed over nadenken.

Wordt het kamperen in de achtertuin, op een camping ergens in Nederland of kiezen we er toch voor om naar het buitenland te gaan?

Wij hadden dit jaar een vakantie in Tsjechië gepland. Tot voor kort waren de grenzen van Tsjechië nog gesloten voor toeristen in verband met corona. De camping waar wij onze vakantie hadden geboekt, is van Nederlandse eigenaren. Deze mensen waren heel eerlijk en redelijk. Zij raadden ons ook aan om niet te komen en onze boeking door te zetten naar volgend jaar zonder enige extra kosten.

Maar wat gaan we dan doen deze zomer?

Mijn vakantie ging afgelopen vrijdag in. En ja, doordat ik in het onderwijs werk, betekent dit dat ik zes weken thuis ben. Echter betekent dit niet dat er niets gedaan moet worden voor het aankomende schooljaar. Dus tussendoor zijn we toch nog druk, druk, druk.

Mijn man en zoon hebben drie weken vakantie. Ja, je leest het goed. Sem heeft drie weken vakantie. Natuurlijk hadden we ervoor kunnen kiezen om hem ook zes weken thuis vakantie te laten vieren. Maar we doen hem hier echt geen plezier mee. Wanneer we hem uit zijn vertrouwde ritme halen, zorgt dit bij hem voor heel veel onrust. Drie weken is dan ook lang genoeg. Een week thuis aarden, de tweede week genieten en derde week weer in het ritme komen om daarna weer gemoedelijk de overgang tussen thuis en de dagbesteding in te gaan.

Tussendoor genieten we van de momenten dat we samen zijn, eten we volop lekkers en hopen we te genieten van de zon in ons eigen Nederlandje. Want in Nederland is ook heel veel moois te ontdekken.

Fijne vakantie..