Niet

Zullen we het op deze plaats eens een keertje niet over dat virus hebben? Mooi. Het is inderdaad nog te vroeg voor het opheffen van al die maatregelen en het blijft een kwestie van heel voorzichtig zijn. Maar we hebben het nergens anders meer over. Fijn dat u het met me eens bent; ik hou van een tam lezerspubliek. Je kunt het nieuws niet aanzetten of er staat door 'de maatregelen' weer een beroepsgroep vreselijk achtergesteld te zijn op het Malieveld. De anderhalve meter kan hier wel gehandhaafd worden en daar niet en het is allemaal niet eerlijk. Weg met het virus! En als ze toch bezig zijn, mag de regering ook weg. Opsuikeren, zou mijn dochter zeggen.

We vinden de maatregelen ook heel verwarrend, dus daar ga ik het niet over hebben. Het aantal mensen dat in een restaurant mag versus het aantal in een bus enzo. Daar is geen touw meer aan vast te knopen, dus dat is de moeite van het bediscussiƫren niet waard. Daar wordt iedereen bovendien opvallend opstandig van. En boos wordt iedereen er ook van. Boos op het virus, geloof ik. Of boos op de regering, want die treft 'de maatregelen'. En het is een bar slechte regering, want ik heb wel honderd mensen gesproken die het beter weten. Om mijn tegenvallende omzet een beetje te compenseren, heb ik een plan gemaakt om snel rijk te worden. Ik ga een spandoeken-winkeltje openen in Den Haag. Vlak bij het Malieveld. Je kunt bij mij voorgedrukte spandoeken aanschaffen met een scherpe tekst voor een scherpe prijs. 'Ik weet het beter' is de enige tekst die ik hoef te drukken.

Maar dat terzijde, want ik wilde het nou juist niet over dat virus hebben. Bob Dylan heeft een schitterend album uitgebracht op zijn negenenzeventigste, Trumpie wordt in Amerika saaier en voorspelbaarder en verliest dus aanhangers en hier in Nederland wil Rutte dat er geen cent extra gaat naar de medewerkers in de zorg. Wat denken ze wel?! Een applausje kunnen ze krijgen, de stumpers. Heb ik het nu alweer over corona? Hmmm, gauw een ander onderwerp. Ik kan maar geen virusvrij onderwerp bedenken en het einde van mijn column holt naderbij. Vakantie misschien? Nee, dan moet ik het over hepa-filters in vliegtuigen en chemische filters in caravantoiletten hebben. Er is toch wel iets te bespreken dat niet besmet is met dat virus? Oh, natuurlijk. Ik weet het al!