Afbeelding

Nieuwe eigenaren voor PSC de Dijkgraaf in Ouddorp

OUDDORP - Edwin van der Graaf en Anne van Dijk zijn sinds maandagmiddag de nieuwe officiële eigenaren van de bekende locatie Manege PSC (Paardensportcentrum) De Dijkgraaf aan de Hofdijksweg in Ouddorp. Met deze overdrachtshandeling op het notariskantoor in Middelharnis gaat een lang gekoesterde wens van de twee in vervulling.

Door Jaap Ruizeveld

Van der Graaf en Van Dijk zijn al enkele jaren actief op het ruim 8 hectare omvattende complex. Hier worden paardrijlessen gegeven en pensionstalling aangeboden. Ook worden er men- en rijpaarden opgeleid. Van der Graaf geeft daarnaast men-lessen en kan naar hartenlust met zijn vierspan trainen. De overname is in deze tijd extra bijzonder, omdat de meeste bedrijven het vanwege de coronacrisis niet gemakkelijk hebben. Op de manege werden de afgelopen maanden tal van activiteiten en competities georganiseerd, zodat de klanten, terwijl ze niet naar de manege mochten komen, toch betrokken bleven bij PSC De Dijkgraaf. “Dankzij onze trouwe klanten en volgers hebben we de manege draaiende kunnen houden”, vertelt Van Dijk. “Daar zijn wij iedereen, en met name ook de vele vrijwilligers en vaste pensionklanten, heel dankbaar voor.”

Edwin van der Graaf heeft de ambitie om dit jaar met zijn tuigpaarden deel te namen aan het Wereldkampioenschap voor vierspanmenners. Dat werd eerder vanwege het coronavirus afgelast, maar dit evenement gaat nu toch door. Het WK vindt plaats in oktober in Valkenswaard. “Dat we deze locatie aan de Hofdijkseweg nu hebben kunnen overnemen, geeft een gevoel van zekerheid”, legt hij uit. “Het is natuurlijk super dat wij wat wij de afgelopen jaren hebben opgebouwd nu op deze voet voort kunnen zetten. Tijdens het menspektakel op 26 september in Ouddorp gaan we dit vieren.”