Afbeelding

Bedankt en tot ziens

Soms komen er kansen op je pad die je niet voorbij kunt laten gaan. Zo ook bij mij, een week of drie geleden. De kans om mijzelf verder te ontwikkelen op een andere functie binnen het Basisteam Haringvliet. Dat betekent dat ik de komende zes maanden niet als wijkagent van Middelharnis zal werken.

De kans dat ik na die zes maanden definitief een andere functie ga vervullen is ook aanwezig. Soms kan het dus snel gaan en moet je keuzes maken die gevolgen hebben, niet alleen voor jezelf maar ook voor het team waar je in werkt.

Als wijkagent van Middelharnis heb je het best druk. Met het winkelcentrum, de horeca, de jachthaven, de middelbare scholen, het JAC, bedrijvenpark Oostplaat, De Zuidwester en niet in de laatste plaats de 7800 inwoners is het een veelzijdige, grote plaats.

Een plaats waar ik de afgelopen twee jaar met veel plezier wijkagent ben geweest. De manier waarop ik wijkagent van Middelharnis ben geworden, zal ik niet snel vergeten. Het verlies van mijn maat, collega en zeer gewaardeerde wijkagent Bert Hulzebosch heeft veel mensen geraakt. Binnen en buiten de politie. Niet zelden kreeg ik te horen, “Was Bertje er nog maar, dat was een fijne wijkagent.” En dat was hij zeker. Twee jaar lang mocht ik sindsdien de rol van wijkagent Middelharnis vervullen. Of ik dat goed heb gedaan, laat ik aan u.

Uiteraard laat ik Middelharnis niet achter zonder vervanger. Mijn collega Erik Mouw zal mij waarnemen gedurende deze periode. Hij wordt bijgestaan door de wijkagenten van Sommelsdijk en Dirksland, Erwin van Trigt en Jaco Wilstra. Ik heb er alle vertrouwen in dat Erik deze rol vol enthousiasme oppakt en zal invullen.

Rest mij nog om iedereen te bedanken waar ik de afgelopen jaren op enige manier mee heb samengewerkt. Veel zakelijke partners, maar ook inwoners van Middelharnis die samen met mij hebben gezorgd voor verbetering van uiteenlopende zaken in Middelharnis.

Omdat het om een tijdelijke functie gaat, zeg ik daarom niet vaarwel maar tot ziens.