(Foto: Erwin Guijt).
(Foto: Erwin Guijt).

Vlag en tas uit voor geslaagden

GOEREE-OVERFLAKKEE - De vlag en de bijbehorende schooltas konden afgelopen vrijdag uit voor de meeste examenkandidaten op het eiland. De uitslag was voor veel leerlingen al geen verrassing meer, omdat door de coronacrisis het centraal examen niet door kon gaan.

Ondanks het feit dat alles anders ging dan normaal, blijft het halen van je diploma natuurlijk een hoogtepunt. Verderop in de krant besteden we er daarom uitgebreid aandacht aan. We interviewden bijvoorbeeld vijf geslaagde leerlingen. Een van hen is Stan Schoof uit Nieuwe-Tonge. Hij was vereerd om ook nog even te poseren voor een foto op de voorpagina van Eilanden-Nieuws.

De vraag 'Is het 'corona-diploma' evenveel waard als voorgaande jaren' leeft ook bij veel mensen. Sommige critici zeggen van wel, omdat er geen centraal examen werd afgenomen. Vertegenwoordigers van de twee grote middelbare scholen op het eiland, het RGO en de Prins Maurits, vinden het onzin. Het diploma is volgens hen net zoveel waard als andere jaren. In deze krant vertellen ze waarom ze dat vinden.

Door alle RIVM-voorschriften zit een examenfeest er voor de meeste geslaagden niet in. Om toch een speciaal tintje te geven aan het diploma, bood Eilanden-Nieuws de mogelijkheid om geslaagden te feliciteren via de krant. Die zijn in deze editie te vinden.