Afbeelding

Peter Stip aan de slag als ActionCOACH

OUDDORP/REGIO - Na jarenlang als financieel manager en CEO te hebben gewerkt, vond Peter Stip uit Ouddorp het tijd voor een nieuwe uitdaging. Hij sloot zich aan bij ActionCOACH, een wereldwijd platform dat ondernemers en hun bedrijf in het MKB helpt groeien.

ActionCOACH is opgericht door een Australiër en uitgegroeid tot een van de grootste bedrijven in business coaching ter wereld. “We werken nu in tachtig landen en helpen wereldwijd 18.000 bedrijven per week”, vertelt Stip. “In Nederland ben ik een van de vijf actieve coaches. We werken volgens bewezen strategieën en handige tools die mooie resultaten opleveren. Binnen die vaste kaders coach ik ondernemers, waarbij mijn werkervaring een meerwaarde is in de gesprekken. Ik weet waar ik het over heb.”

Traject van een jaar

Neem je Peter Stip in de hand, dan haal je niet alleen een ervaren ondernemer en bestuurder in huis, maar ook stevige beloften qua resultaat. Denk aan ‘meer winst, meer omzet, zonder meer te werken’ en ‘je verdient de investering binnen zeventien weken terug’. “We leren ondernemers om aan hun bedrijf te werken en niet langer in hun bedrijf”, licht Peter Stip toe. “We zijn geen business consultant die komt vertellen hoe het moet en daarna weer verdwijnt, maar business coach. Ik ga echt een traject in met de ondernemer, vaak is dat een traject van een jaar. In dat jaar pakken we alle aspecten van de onderneming aan. We doen meer dan alleen vertellen wat te doen.” Niet ieder ondernemer heeft hetzelfde nodig, dus is de coaching volgens de inwoner van Ouddorp altijd op maat. “Iedere MKB-ondernemer in de regio kan bij me terecht.”

Vraag naar coaching

Door de coronacrisis houden veel ondernemers de hand op de knip. Eerst maar eens de crisis overleven. Toch merkt Stip dat dat niet per se geldt voor het zoeken naar een business coach. “Ik merk dat er juist nu vraag is naar coaching. Ondernemers zoeken naar manieren om goed door de coronacrisis te komen.” De regio heeft een sterk en groot MKB-veld, aldus Stip. “De regionale markt is zeker groot genoeg om aan de slag te gaan. Ik heb al verschillende goede en leuke gesprekken gevoerd met ondernemers en ik mag voor een aantal van hen zelfs al aan de slag. Het is voor mij nu de uitdaging om naamsbekendheid te creëren.”

Seminar

Een handig hulpmiddel daarvoor is het geven van een gratis lanceringsseminar. Die vindt plaats op woensdag 24 juni om 16.00 uur in de Overkant in Ouddorp. “Ik zal daar ingaan op de zes stappen naar een succesvol bedrijf. Ik leer de deelnemers onder andere hoe ze hun marketing kunnen veranderen van kostenpost naar investering, hoe ze hun tijd efficiënt kunnen benutten voor maximale efficiency en winst en hoe ze uitzonderlijk goede medewerkers kunnen werven, motiveren en opleiden.”

Aanmelden kan door een mail te sturen naar peterstip@actioncoach.com. In verband met het beperkte aantal beschikbare plaatsen door de coronavoorschriften is aanmelding verplicht.