Gift Rabobank voor Excelsior

DIRKSLAND - Het bestuur van het gemengd koor Excelsior heeft bericht gehad van de directie van Rabobank Zuid-Hollandse Eilanden dat zij een gift van maar liefst 500 euro krijgt uit het Coronafonds van de bank. Dit fonds van de bank bestaat uit coƶperatief dividend en wordt beschikbaar gesteld aan verenigingen die door de corona in een moeilijke situatie zijn gekomen. Excelsior heeft sinds 13 maart niet meer kunnen repeteren of zingen en het ziet er naar uit dat dit voorlopig nog niet voorbij is. Het RIVM is bezig met een onderzoek 'Koren en Corona'. De dirigente Meike Warmoeskerken stuurt de leden via YouTube elke woensdag een filmpje met zangoefeningen zodat de leden toch nog iets kunnen doen aan de stemkwaliteit van het koor. "We zijn zeer dankbaar voor dit mooie gebaar van de Rabobank", aldus het bestuur.


Wateroverlast
in De Vliedberg

OUDDORP - Woonzorglocatie De Vliedberg in Ouddorp kampte afgelopen vrijdagochtend met wateroverlast bij vier woongroepen. De brandweer is ter plaatse gekomen om het probleem te verhelpen.


Nog maar drie
besmettingen
corona op G-O

GOEREE-OVERFLAKKEE - Nog maar drie mensen op Goeree-Overflakkee waren maandag besmet met het coronavirus. Het gaat om drie bewoners van Nieuw Rijsenburgh in Sommelsdijk, zo blijkt uit cijfers van CuraMare. De drie besmette mensen binnen CuraMare Thuiszorg zijn allen genezen verklaard. Ook lag een patiƫnt kortstondig in het Van Weel-Bethesda ziekenhuis in Dirksland, maar is inmiddels weer ontslagen. Gisteren (maandag) is de speciale testlocatie van de GGD in Middelharnis gestart. Welke invloed het op grotere schaal testen van mensen heeft op de besmettingscijfers, zal in de loop van de week moeten blijken, als de eerste uitslagen worden verwacht.